Όλα στο φως… να μην επιτρέψουμε επιστροφή στο σκοτεινό παρελθόν

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Είναι υποχρέωση όχι μόνο του ΑΚΕΛ, αλλά όλων των πολιτικών και άλλων δυνάμεων του τόπου που υπερασπίζονται το κράτος δικαίου, σέβονται τα ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματα και νοιάζονται για το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας μας, να αντιδράσουν στο θέμα των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων σε Κύπρο και Ελλάδα.

Για ένα τόσο σοβαρό θέμα που συγκλονίζει την Ελλάδα, αλλά έχει προεκτάσεις και στην Κύπρο μέσω των εταιρειών που ανήκουν στον πρώην Ισραηλινό κατάσκοπο, γνωστό με το μαύρο βαν, Ταλ Ντίλιαν, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το κυβερνών κόμμα, ούτε και από τον υποψήφιο Ν. Χριστοδουλίδη. Βέβαια, ο κ. Χριστοδουλίδης δεν τοποθετείται για τίποτα. Έγνοια του μήπως και αποκαλυφθούν οι πραγματικές του θέσεις και απόψεις στο Κυπριακό, στην εξωτερική και εσωτερική διακυβέρνηση.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ για την οποία οι κ.κ. Αβέρωφ και Χριστοδουλίδης δηλώνουν συνεχιστές του έργου της, αντέδρασε σάμπως και δεν συμβαίνει τίποτα. Δεν απαντά σε βασικά ερωτήματα που προκύπτουν και τα οποία αιωρούνται σε ό,τι αφορά το ρόλο της κυβέρνησης σε σχέση με τις εταιρείες που διατηρεί στην Κύπρο ο Ισραηλινός πρώην κατάσκοπος Ταλ Ντίλιαν. Αντί πλήρη και σε βάθος διερεύνηση, η κυβέρνηση ΔΗΣΥ προσπαθεί να επιβάλει σιωπή, δίνοντας κάλυψη στο κουκούλωμα που έγινε πριν λίγους μήνες, όπου ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, κ.κ. Γ. Σαββίδης και Σ. Αγγελίδης, διέταξαν χωρίς καμία αιτιολόγηση την αναστολή της ποινικής δίωξης για τον Ισραηλινό Ταλ Ντίλιαν, ο οποίος αντιμετώπιζε πολύ σοβαρές κατηγορίες σε σχέση με τις παρακολουθήσεις, ενώ η εταιρεία που διηύθυνε είχε βρεθεί ένοχη.

Το θέμα έχει πάρει πολύ σοβαρές πολιτικές, πολιτειακές και θεσμικές προεκτάσεις και δεν πρέπει να αφεθεί να πέσει στα μαλακά. Για το θέμα ενδιαφέρονται ήδη τα θεσμικά όργανα του Ευρωκοινοβουλίου και της Κομισιόν. Θα είναι η χαριστική βολή για την αξιοπιστία της Κύπρου αν συνεχίσει η κυβέρνηση να λέει ψέματα και στο θέμα των παρακολουθήσεων, όπως έπραττε με τα «χρυσά» διαβατήρια. Αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα βγει στο φως. Οι πολίτες ζητούν να ξεκαθαρίσει η σχέση που είχαν οι εταιρείες και το κατασκοπευτικό βαν του κ. Ντίλιαν με την ΚΥΠ, την Αστυνομία, με πολιτειακούς και πολιτικούς αξιωματούχους. Όλα στο φως. Να μην επιτρέψουμε επιστροφή σε σκοτεινές εποχές του παρελθόντος…

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy