Όλα τα μέρη θέλουν να διαφυλάξουν τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν,δηλώνει η Κίνα

Όλα τα μέρη της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με το Ιράν θέλουν να περιφρουρήσουν τη συμφωνία και εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στην απόφαση της Ουάσινγκτον να επαναφέρει μονομερώς τις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, δήλωσε ο επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας έπειτα από μια συνάντηση των μελών της συμφωνίας.

Τα εναπομείναντα μέρη στη συμφωνία –η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρωσία, η Κίνα, η Ευρωπαϊκή λνωση και το Ιράν– συναντήθηκαν για έκτακτες συνομιλίες στη Βιέννη, μια συνάντηση που συγκλήθηκε ως απάντηση στην κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στο Ιράν και στη Δύση τον τελευταίο μήνα, περιλαμβανομένων αντιπαραθέσεων στη θάλασσα και παραβιάσεων της συμφωνίας από την Τεχεράνη.

“Όλες οι πλευρές εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να περιφρουρήσουν την JCPOA [Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης — η συμφωνία για τα πυρηνικά] και να συνεχίσουν να εφαρμόζουν την JCPOA με ισορροπημένο τρόπο”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Φου Κονγκ, γενικός διευθυντής του τμήματος Ελέγχου Εξοπλισμών στο κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τη συνάντηση στη Βιέννη. “Όλες οι πλευρές εξέφρασαν την ισχυρή αντίθεσή τους στη μονομερή επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ”, πρόσθεσε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.