Παράθυρα/ Ορίζοντας

Όλα τα τοπία είναι αυτοβιογραφικά

Landscape από την Έλενα Αντωνίου

Μετά τις παραστάσεις “MAINSTAGE” και “WISH”, οι οποίες παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα (Στέγη Ωνάση) και την Κύπρο (Θέατρο Ριάλτο, Showcase Χορογραφίας Κύπρου και Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας), η χορογράφος Έλενα Αντωνίου, μαζί με τους/τις συνεργάτες/ιδες της, δημιουργούν το “LANDSCAPE”.

Όπως “όλα τα τοπία είναι αυτοβιογραφικά” έτσι και στο “LANDSCAPE”, το τρίτο κατα σειρά έργο, η καλλιτέχνις συνεχίζει να παρατηρεί ως γυναίκα την αλληλεπίδρασή της με τις πατριαρχικές κουλτούρες του 21ου αιώνα.

Η Έλενα Αντωνίου θέτει αναπολογητικά τον εαυτό της στην ανάδειξη του προσωπικού βιώματος σαν ένα συλλογικό τοπίο. Υπερεκθέτει το θηλυκό σώμα με απόλαυση και εξαντλεί το όριο της θεαματικότητας προσκαλώντας με επιτήδευση το βλέμμα των θεατών. Στη σόλο περφορμανς “LANDSCAPE” η Αντωνίου δημιουργεί τον χώρο στο πολιτικό σώμα να υπάρξει ως βαθιά τραυματισμένο αλλά και ελεύθερα σεξουαλικό.

Ιδέα, χορογραφία και ερμηνεία Έλενα Αντωνίου,
Μουσική/ ηχητικός σχεδιασμός: Σταύρος Γασπαράτος,  Αrt direction: Χρήστος Κυριακίδης, Δραματουργία: Οδυσσέας Ι. Κωνσταντίνου, Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης, Φωτογραφία: Στέλιος Καλλινίκου, Graphics: Νίκος Στέφου, Prοject coordinator: Λουκία Βασιλείου

Θέατρο Ριάλτο

28 Ιανουαρίου 2022, 20:30

29 Ιανουάριου 2022, 20:30

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy