Του Θεοχάρη Μασούρα*

Ο Σταύρος Μαλάς μετά το ντιμπέιτ και τις άριστες εντυπώσεις που άφησε, από αουτσάιντερ στην κούρσα των επικείμενων προεδρικών εκλογών, έγινε ξαφνικά ο ηγήτορας. Εκεί που πολλοί έλεγαν ότι είναι καλός, καθαρός και έντιμος, αλλά δεν μπορεί να ηγηθεί της Κύπρου τη δεδομένη στιγμή, ξαφνικά άρχισαν να κάνουν δεύτερες σκέψεις. Τα επιτελεία των κυριότερων διεκδικητών της προεδρίας αρχίζουν και τελειώνουν τις ανακοινώσεις τους με τον Μαλά!

Ο Σταύρος Μαλάς πάλεψε στη ζωή του και τα κατάφερε. Εργάστηκε, σπούδασε, δημιούργησε, κοπίασε, προσπάθησε. Υπηρέτησε για πολλά χρόνια την επιστήμη και την ίδια την κοινωνία. Η εισβολή τον έφερε από τον Άγιο Σέργιο στην Πάφο, όπου και άρχισε να οργανώνει την οικογένειά του και να γίνεται πατέρας τεσσάρων παιδιών. Παρόλες τις οικογενειακές δυσκολίες, πάντοτε έκλεβε χρόνο για να αναμειγνύεται στα κοινά. Σήμερα αναλαμβάνει την ευθύνη να οδηγήσει την Κύπρο μπροστά, εκφράζοντας τους περισσότερους και συσπειρώνοντας γύρω του τους καλύτερους.

Συγκρίνοντας τον Σταύρο Μαλά με τους Αναστασιάδη, Παπαδόπουλο και Λιλλήκα όσον αφορά το οικονομικό εύρος εκάστου και συγκεκριμένα το πόθεν έσχες, την οικία που διαβιούν, τις κληρονομιές, τις καταθέσεις σε ξένες τράπεζες, αλλά και τις οικιακές βοηθούς που τους υπηρετούν, διακρίνεις το μέγεθος της οικονομικής ισχύς των «αντιπάλων» του, άρα και τα εκατομμύρια που έχουν «ρίξει» στον προεκλογικό αγώνα!

Ο κυπριακός λαός αυτή τη φορά δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τη διαφήμιση και τα πλείστα Μ.Μ.Ε., που αρχίζουν τις ειδήσεις με το έργο που παρήγαγε ο Πρόεδρος και τελειώνουν με τις ανακοινώσεις του ΔΗΣΥ. Πώς είναι όμως δυνατόν οι καναλάρχες, με την ιστορία που μεταφέρει έκαστος, προ του πραξικοπήματος, κατά το πραξικόπημα και στη μεταπραξικοπηματική εποχή, να επιτρέψουν την αντικειμενική ενημέρωση;

Πώς είναι δυνατόν το ΡΙΚ να μην παραπληροφορεί και να μη μεταδίδει επιλεκτική πληροφόρηση, όταν ο Γενικός Διευθυντής είναι μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ;

Πώς να τύχει ο λαός αντικειμενικής ενημέρωσης, όταν σε άλλο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, που διενεργεί δημοσκοπήσεις, είναι μεγαλομέτοχος ο Νικόλας Παπαδόπουλος;

Ψηφοφόρε προβληματίσου!

Ένωσε τη δύναμή σου με τις χιλιάδες του λαού και κανένα κατεστημένο, πολιτικό ή οικογενειακό, δεν μπορεί να ανακόψει τον ρου της ιστορίας.

Ένα ντιμπέιτ οργανώθηκε και έγινε χαμός! Φανταστείτε να γίνονταν άλλα δύο. Θα γινόταν σεισμός! Ας είναι, εν τη ενώσει του λαού η ισχύς, όπως έλεγαν και οι πρωτοπόροι συνεργατιστές, ή λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος, όπως φωνάζαμε στις μαχητικές διαδηλώσεις των φοιτητικών μας χρόνων.

*Φιλόλογος, πρώην διευθυντής σε σχολεία Μ.Ε.