Ολικές οι καταστροφές στην κυπριακή Πρεσβεία του Λιβάνου – Τρεις τραυματίες

Τρεις Κύπριες γυναίκες τραυματίστηκαν ελαφρώς από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης: Ζημιές στην κυπριακή Πρεσβεία στη Βηρυτό – Μία τραυματίας

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι οι ζημιές που προκλήθηκαν στην κυπριακή Πρεσβεία και την πρεσβευτική κατοικία είναι ολικές καθώς βρίσκονται σε απόσταση μόλις 5-6 χιλιόμετρα από το σημείο των εκρήξεων.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι έχει επικοινωνήσει ήδη δυο φορές με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου και σημείωσε ότι αναμένουν τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου του Λιβάνου για να δουν τι ανάγκες χρειάζονται και με ποιο τρόπο μπορεί να συμβάλει η Κυπριακή Δημοκρατία. Σημείωσε ότι ενδεχομένως να σταλεί ιατρικός εξοπλισμός ή προσωπικό ενώ υπάρχει και η σκέψη για αποστολή τραυματιών από τον Λίβανο στην Κύπρο.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εξωτερικών κάλεσε όλους τους Κύπριους που βρίσκονται στο Λίβανο, να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Σημείωσε ότι επικοινώνησαν ήδη με όσους βρίσκονται στη συγκεκριμένη πλατφόρμα λέγοντας ότι η βασικότερη ανάγκη είναι η επιθυμία τους να επιστρέψουν στην Κύπρο. Πρόσθεσε ότι θα δουν κατά πόσο θα προκύψει ανάγκη να υπάρξει πτήση επαναπατρισμού Κυπρίων. Επίσης κάλεσε τους Κύπριους να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείο ή με την Πρεσβεία της Κύπρου στο Λίβανο. Ανέφερε ακόμα ότι κυπριακές εταιρείες επικοινώνησαν με τον ίδιο και εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συνεισφέρουν.