Όλο και δυσκολότερο γίνεται για τα νοικοκυριά να τα βγάλουν πέρα οικονομικά

Η πλειοψηφία του πληθυσμού στα κράτη-μέλη που συμμετέχουν στην ανά τρίμηνο συγκέντρωση στοιχείων για τις συνθήκες διαβίωσης της Eurostat -δεν συμμετείχε η Κύπρος- ανέφερε ότι κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022 αντιμετώπισε δυσκολίες στο να τα βγάλει πέρα οικονομικά σε σχέση με προηγούμενα τρίμηνα, με την αύξηση να είναι αντίστοιχη με την αύξηση των τιμών από τις αρχές του 2022. Γενικότερα, πάνω από το 20% των ερωτηθέντων απάντησαν πως αντιμετώπιζαν δυσκολίες ή μεγάλες δυσκολίες να αντεπεξέλθουν οικονομικά στη Βουλγαρία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Σλοβακία. Συνολικά 11 κράτη-μέλη (Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Σλοβακία, Σλοβενία και Φινλανδία) συμφώνησαν να συλλέξουν στοιχεία για τις συνθήκες διαβίωσης την περίοδο 2021 – 2022.

 

Τα πρώτα αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 καλύπτουν όλα τα πιο πάνω κράτη-μέλη εκτός από την Ουγγαρία. Ειδικότερα, το ποσοστό όσων δήλωσαν πως αντεπεξέρχονται οικονομικά με δυσκολία ή με μεγάλη δυσκολία αυξήθηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022 σε όλες τις χώρες που συμμετείχαν στις μετρήσεις, με την εξαίρεση της Σλοβενίας (μείωση 0,1 ποσοστιαίων μονάδων) και της Φινλανδίας (μείωση 0,5 ποσοστιαίων μονάδων).

Κόκκινα δάνεια 23 δισ. ευρώ «πνίγουν» νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε αυτό το ποσοστό καταγράφηκαν στη Γαλλία (αύξηση 5,6 ποσοστιαίων μονάδων) και στην Αυστρία (αύξηση 2,7 ποσοστιαίων μονάδων). Το χαμηλότερο ποσοστό του πληθυσμού που αντιμετώπιζε δυσκολίες ή μεγάλες δυσκολίες καταγράφηκε στη Φινλανδία (11,0%) και το υψηλότερο στη Βουλγαρία (39,8%).

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.