Όλοι απόψε στη μεγάλη αντικατοχική εκδήλωση για την Αμμόχωστο

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου. 

Η μαζική παρουσία στην αποψινή εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Αμμοχώστου θα αποτελέσει ηχηρή απάντηση στις μεθοδεύσεις της Τουρκίας για την Αμμόχωστο και ισχυρό μήνυμα υπέρ της συνέχισης των προσπαθειών για λύση του Κυπριακού στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο, η οποία θα τερματίζει την κατοχή και θα επανενώνει τον τόπο και το λαό μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια.

 

Το ΑΚΕΛ ενώνει τη φωνή του με τον Δήμο Αμμοχώστου και καλεί όλους τους Αμμοχωστιανούς και γενικά τον προσφυγικό κόσμο να παρευρεθεί στην αντικατοχική εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα Σάββατο στις 7:30 μ.μ. ο Δήμος Αμμοχώστου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια.

Σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ αναφέρει ότι οι στιγμές που διέρχεται το Κυπριακό είναι κρίσιμες. Ο χρόνος, δυστυχώς, εξαντλείται και ο κίνδυνος της οριστικής διχοτόμησης της πατρίδας μας είναι πλέον πολύ ορατός. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έχει τραγικές συνέπειες και θα οδηγήσει σε νέα δεινά τον κυπριακό λαό. Η μαζική παρουσία στη σημερινή εκδήλωση θα αποτελέσει ηχηρή απάντηση στις μεθοδεύσεις της Τουρκίας για την Αμμόχωστο και ισχυρό μήνυμα υπέρ της συνέχισης των προσπαθειών για λύση του Κυπριακού στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο, που θα τερματίζει την κατοχή και θα επανενώνει τον τόπο και το λαό μας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Κάλεσμα μέσω της «Χαραυγής» για μαζική συμμετοχή του κόσμου στην καθιερωμένη αντικατοχική εκδήλωση, απηύθυνε και ο δήμαρχος Σίμος Ιωάννου. Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη, είπε και πρόσθεσε ότι το status quo δεν είναι λύση, γι’ αυτό και είναι ανάγκη για επανέναρξη των συνομιλιών το συντομότερο δυνατό. Σχολιάζοντας τη δήλωση του «υπέξ» ότι το θέμα της Αμμοχώστου θα επιλυθεί από τους Τ/κύπριους, ο Σ. Ιωάννου είπε ότι εκείνο που στόχευαν με το άνοιγμα της μικρής περιοχής της περίκλειστης πόλης, ήταν να υπάρξουν προσφυγές από Ε/κύπριους για να τους οδηγήσουν μέσω της επιτροπής περιουσιών σε ανταλλαγές περιουσιών διαμέσου του ΕΒΚΑΦ.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει φέτος με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ετοίμασαν παιδιά. Κύριος ομιλητής θα είναι ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης, ενώ θα προηγηθούν χαιρετισμοί από τους δημάρχους Δερύνειας και Αμμοχώστου. Παρών στην εκδήλωση θα είναι τόσο ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, όσο και άλλοι αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων. Παρών θα είναι και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.