Δεν είναι όλοι το ίδιο… αλλάζουμε τα πράγματα με τον Α. Μαυρογιάννη

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Η κίνηση από πλευράς του ανεξάρτητου υποψηφίου Ανδρέα Μαυρογιάννη να στείλει επιστολή προς την Ανεξάρτητη Αρχή Κατά της Διαφθοράς και να ζητά διερεύνηση των ισχυρισμών που γράφονται στο βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη αναφορικά με τις σχέσεις που διατηρούσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Ρώσο ολιγάρχη Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας ότι δεν είναι όλοι το ίδιο. Με τις σωστές επιλογές και θέσεις μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να γυρίσουμε σελίδα. Να φέρουμε στον τόπο μας νέο ήθος και ύφος στην πολιτική ζωή με διαφάνεια, αξιοκρατία και λογοδοσία.

Ο Α. Μαυρογιάννης ενήργησε ως ενεργός πολίτης που διεκδικεί το ύπατο πολιτειακό αξίωμα του κράτους και πιστεύει ότι πρέπει να επιφέρουμε την κάθαρση σε όλους τους τομείς.

Η ενέργεια Μαυρογιάννη προσθέτει ακόμη ένα λιθαράκι στην τολμηρή και θαρραλέα αντίδραση τού τέως Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη όταν βγήκε και είπε το ιστορικό για τα δεδομένα της Κύπρου, «Ντροπή κύριε Πρόεδρε». Υπενθυμίζουμε ότι τότε ο τέως Γενικός Εισαγγελέας κίνησε ποινικές και άλλες διαδικασίες εναντίον τού τότε Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, ο οποίος αντιμετώπιζε «κατηγορίες του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, της δωροληψίας οικείων αξιωματούχων, των συναλλαγών με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, και της κατάχρησης εξουσίας». Ήταν τότε που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπερασπίστηκε τον κ. Ρίκκο Ερωτοκρίτου και έγινε ο πρώτος Πρόεδρος που πήγε ως μάρτυρας ενώπιον του δικαστηρίου για να υπερασπιστεί ένα άτομο που οδηγήθηκε στη φυλακή.

Τα παραδείγματα Κώστα Κληρίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη θα πρέπει να έχουν και άλλους μιμητές εάν πραγματικά θέλουμε εξυγίανση της πολιτικής και δημόσιας ζωής του τόπου μας.

Ο ΔΗΣΥ σχολιάζοντας την επιστολή Μαυρογιάννη αναφέρει ότι «ο δρόμος της τοξικότητας που επέλεξε ο κ. Μαυρογιάννης αποτελεί κακή υπηρεσία για την πολιτική ζωή του τόπου». Ωστόσο εκείνοι που προσφέρουν κακή υπηρεσία είναι όσοι δεν μιλούν, εμποδίζουν έρευνες και ελέγχους και φροντίζουν να κουκουλώνονται υποθέσεις σήψης και διαφθοράς. Ο τόπος μας, όπως σημειώνει και το επιτελείο του Α. Μαυρογιάννη, έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε τις αξίες της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της χρηστής διοίκησης. Ειδικά οι ασκούντες εξουσία, πρέπει να φαίνονται και να είναι πραγματικά έντιμοι υπηρέτες του λαού και του δημοσίου συμφέροντος…

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.