Δεν θα λειτουργήσουν καθόλου τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης σήμερα, τόνισε στον Άστρα η πρόεδρος των εκπαιδευτικών στα ΚΙΕ Κυπρούλα Κυπριανού.

Εξέφρασε εκ νέου παράπονο ότι ο υπουργός Παιδείας έχει προσκαλέσει διάφορους σε συζήτηση εκτός των εκπαιδευτικών των ΚΙΕ, παρόλο που πολλές φορές δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι για διάλογο. Η κα Κυπριανού πρόσθεσε ότι αν το υπουργείο δεν τους καλέσει σε διάλογο για να συζητήσουν το αίτημα τους για επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς, θα κλιμακωθούν τα μέτρα.

Σημείωσε επίσης ότι θα έπρεπε να λάμβαναν μέτρα πριν τις εκλογές, αφού αποδείχθηκε όπως είπε, ότι οι υποσχέσεις που τους δόθηκαν ήταν απλώς προεκλογικές. Σε λίγες μέρες, τόνισε η κα Κυπριανού, οι εκπαιδευτικοί θα μείνουν και πάλι άνεργοι και η κυβέρνηση εξακολουθεί να αδιαφορεί για τις οικογένειες που θα μείνουν χωρίς εισοδήματα. Σημείωσε ότι ο υπουργός Παιδείας εμπαίζει τον κόσμο όταν μιλά για ικανοποιητικούς μισθούς των εκπαιδευτικών αυτών, αφού ο ψηλότερος μισθός, όπως είπε η κα Κυπριανού, είναι περίπου 800 ευρώ το μήνα, χωρίς ωφελήματα.

Ο πρόεδρος των συμβασιούχων εκπαιδευτικών στα ολοήμερα σχολεία Γιώργος Κωνσταντίνου τόνισε από την πλευρά του ότι ο υπουργός Παιδείας επέλεξε να μην καλέσει σε διάλογο τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται με καθεστώς αγοράς υπηρεσιών, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του. Επέρριψε την ευθύνη για τη σημερινή απεργία στον κ. Χαμπιαούρη, λέγοντας ότι θα μπορούσαν εύκολα να λυθούν τα προβλήματα αν ο υπουργός αποδεχόταν να συζητήσει την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς εργοδότησης. Τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί αυτή τη στιγμή δίνουν τη μάχη της επιβίωσης και ότι είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε διάλογο όποτε τους ζητηθεί.

Έκκληση για να αποφευχθεί η απεργία στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης και στα ολοήμερα σχολεία απηύθυνε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου.

Μιλώντας στον Άστρα είπε ότι βρισκόμαστε σε περίοδο εξετάσεων και κάλεσε τον υπουργό Παιδείας να ξεκινήσει διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους.

Κάλεσε τον υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη να κρατήσει ανοικτό το διάλογο και να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι για να βρεθεί λύση στα προβλήματα.