Ολοήμερη προειδοποιητική στάση εργασίας σε ΥΠΕΞ και διπλωματικές αποστολές – Τα αιτήματα

Σε ολοήμερη προειδοποιητική στάση εργασίας κατέρχονται την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021, τα μέλη του Κλάδου Υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών της ΠΑΣΥΔΥ.

Ανακοίνωση του Κλάδου αναφέρει ότι «έχοντας διαπιστώσει την έλλειψη ανταπόκρισης στις θέσεις και τα αιτήματα του, αποφάσισε κατόπιν Γενικής Συνέλευσης η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, να προχωρήσει σε κλιμάκωση των απεργιακών του μέτρων με την πραγματοποίηση ολοήμερης προειδοποιητικής στάσης εργασίας την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021, σε συνέχεια της δίωρης στάσης εργασίας η οποία πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2021».

Οι διπλωμάτες ζητούν, πρώτον, ανάκληση της απόφασης της ΕΔΥ για διορισμό στη θέση Πρέσβη υποψηφίου εκτός της Διπλωματικής Υπηρεσίας η οποία, όπως σημειώνουν, δεν πληροί το τεκμήριο της αξιοκρατικής επιλογής.

Δεύτερον, ζητούν πλήρη εφαρμογή του οράματος του Υπουργείου Εξωτερικών το οποίο υιοθέτησε το Υπουργικού Συμβούλιο με στόχο την επαρκή στελέχωση και στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και την ανέλιξη των στελεχών του.

Τρίτον, αποκατάσταση της αποκοπής του 15% των επιδομάτων ενοικίου και εξωτερικού για τα μέλη της εξωτερικής υπηρεσίας στο γενικότερο πλαίσιο της αποκατάστασης των αποκοπών, οι οποίες έγιναν την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Τέταρτον, την εξαίρεση της εξωτερικής υπηρεσίας και την κατοχύρωση της αυτονομίας της από τη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, η οποία προωθείται, όπως αναφέρουν, χωρίς να προηγηθεί o απαραίτητος διάλογος και χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη οι ιδιαιτερότητες της εξωτερικής υπηρεσίας.

Τα μέλη του Κλάδου θα συγκεντρωθούν στο προαύλιο του Υπουργείου Εξωτερικών στις 8.30π.μ. την Τετάρτη, 1η Δεκεμβρίου. Το μέτρο θα ισχύσει και στις Διπλωματικές Αποστολές στο εξωτερικό σε ανάλογη/τοπική ώρα.

«Ελπίζουμε ότι οι αρμόδιοι θα τείνουν ευήκοον ους στα αιτήματα μας και ότι θα επιδείξουν την αναγκαία και αναμενόμενη ανταπόκριση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.