«Ολοκληρωμένη συμφωνία» ή καθόλου συμφωνία λέει η Ρωσία και πετάει το μπαλάκι για τις «καθυστερήσεις» στην Ουκρανία

Τι συζητούν Μόσχα και Κίεβο και πού σκαλώνει η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

Η Μόσχα επιμένει σε μια συνοπτική ολοκληρωμένη συμφωνία, η επίτευξη της οποίας δεν θα είναι εφικτή εάν δεν ληφθούν υπόψη τα ζωτικής σημασίας ζητήματα που θέτει η Ρωσία, είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της ρωσικής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

«Επιμένουμε σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία, στην οποία εκτός από το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας, εκτός από τις εγγυήσεις για την ασφάλειά της, θα αναφέρει και μια σειρά θέσεων που είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας- η αποστρατικοποίηση, η αποναζιστικοποίηση, ο ορισμός και η αναγνώριση της Κριμαίας και του Ντονμπάς, καθώς και μια σειρά άλλων θεμάτων, χωρίς τα οποία η ολοκλήρωση μιας συμφωνίας είναι απίθανη», δήλωσε.

Η Ρωσία, είπε ο Μεντίνσκι, βλέπει μια επιθυμία από την άλλη πλευρά να παρατείνει τις διαπραγματεύσεις. «Δεν βιάζονται, πιστεύουν ότι ο χρόνος είναι με το μέρος τους και με ειλικρίνεια λένε ότι είναι πολλά τα κέντρα αποφάσεων με τα οποία θα πρέπει να συντονίσουν τις αποφάσεις τους. […] Δυστυχώς εξ όσων καταλαβαίνουμε και αυτοί δεν το κρύβουν- έχουν περιορισμούς στη λήψη ανεξάρτητων αποφάσεων. Επομένως, προς το παρόν κατάσταση δεν εμπνέει αισιοδοξία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy