Ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ημερών η εργασία για το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα

Εντός των αμέσως επόμενων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η εργασία που απαιτείται από το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, και ειδικότερα από το Τμήμα Περιβάλλοντος για το Τοπικό Σχέδιο του Ακάμα, ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής. Σε δηλώσεις του στη Σαλαμιού μετά το πέρας των αποκαλυπτηρίων του μνημείου του ήρωα Δημήτρη Ν. Παναγή, ο κ. Καδής ανέφερε πως εκτιμάται ότι στις 8 Αυγούστου η Έκθεση του Τμήματος Περιβάλλοντος θα σταλεί στο Πολεοδομικό Συμβούλιο στο Υπουργείο Εσωτερικών για δικές του ενέργειες. Η δική μου εκτίμηση, είπε, «είναι ότι μέσα στον επόμενο ένα μήνα μπορεί να γίνει η δουλειά που απαιτείται από το Πολεοδομικό Συμβούλιο, ούτως ώστε μέχρι το τέλος του Αυγούστου ή αρχές του Σεπτέμβρη να δημοσιευτεί το Τοπικό Σχέδιο του Ακάμα».

Επεσήμανε επίσης ότι με οδηγίες του ΠτΔ, τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και το δικό του υπουργείο επεξεργάζονται μια σειρά από πιθανά μέτρα τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν για το αντιστάθμισμα που πρέπει να δοθεί σε ιδιοκτήτες που είχαν παλαιότερα αναπτυξιακά δικαιώματα και αυτή τη στιγμή με το Τοπικό Σχέδιο τα χάνουν, ή ακόμη, συνέχισε, για ιδιοκτήτες περίκλειστων τεμαχίων μέσα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο που δεν μπορούν να έχουν οποιαδήποτε ανάπτυξη μέσα στους χώρους. Άρα, πρόσθεσε ο κ. Καδής, με αυτή τη συνολική προσέγγιση αναμένεται ο επόμενος ένας μήνας να είναι καθοριστικός για να κλείσει με έναν ορθολογικό τρόπο το θέμα που απασχολεί την περιοχή και όλη την Κύπρο για δεκαετίες τώρα.

Είπε ακόμη πως αναμένεται να έχουμε εξελίξεις και στα έργα που θα γίνουν εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Ήδη, πρόσθεσε, είναι σε προχωρημένο στάδιο η εξέταση των προσφορών για τη βελτίωση του οδικού δικτύου, ενώ για τα κιόσκια εξυπηρέτησης των επισκεπτών αναμένει, όπως είπε, πολύ σύντομα να ανακοινωθούν οι προσφορές.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy