Ολοκληρώνεται η έρευνα για το θάνατο της Φιλιώς

Έδωσαν καταθέσεις γιατροί και παραϊατρικό προσωπικό

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η αστυνομική έρευνα που διεξάγεται για τις συνθήκες θανάτου της 33χρονης Φιλιώς Μπαλάφα Λέκκα τον περασμένο Φεβρουάριο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, μετά την καταγγελία της οικογένειάς της για ιατρική αμέλεια.

Όπως πληροφορούμαστε, έχουν καταθέσει ο ιδιώτης γιατρός που την είχε εξετάσει πριν τα γεγονότα στο νοσοκομείο, καθώς και οι γιατροί και οι επαγγελματίες υγείας που είχαν εμπλοκή στην υπόθεση μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο όπου κατέληξε.

Με τη συμπλήρωση της ποινικής έρευνας, ο φάκελος θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για οδηγίες ως προς την καταχώριση ή όχι υπόθεσης στο δικαστήριο.

Όπως γράψαμε και πρόσφατα, στην έρευνα ενεπλάκη και ιατρική λειτουργός για να συνδράμει σε επιστημονικό επίπεδο, καθώς η διαδικασία λήψης καταθέσεων εμπεριέχει εξειδικευμένα ζητήματα ιατρικής φύσης, τα οποία σχετίζονται με τις συνθήκες θανάτου της 33χρονης από την Ελλάδα.

Οι ανακριτές επικεντρώνονται στους χειρισμούς του ιδιώτη γιατρού, αλλά και των γιατρών στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου, σύμφωνα με την καταγγελία του συζύγου της Φιλιώς, υπήρξε καθυστέρηση δύο ωρών στην εξέταση και νοσηλεία της.

Επίσης, ο σύζυγος έχει καταγγείλει ότι λίγες μέρες νωρίτερα είχε μεταφέρει ξανά την κοπέλα στο νοσοκομείο, αλλά της δόθηκαν παυσίπονα και αποδεσμεύτηκε.

Καταλυτικό ρόλο στην πορεία των ερευνών αναμένεται πάντως να διαδραματίσουν τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων που αναμένονται περί το τέλος Μαρτίου, μετά την επαναληπτική νεκροψία επί της σορού που διενεργήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου.

Τα αποτελέσματα αυτών των εξετάσεων είναι καθοριστικά για την έκβαση των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο από την Αστυνομία όσο και από τη γενική διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.