Ολοκληρώνεται σήμερα και ψηφίζεται το απόγευμα ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2023

Ολοκληρώνεται σήμερα η τριήμερη συζήτηση και ψηφίζεται το απόγευμα ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2023. Το ΑΚΕΛ θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό ενώ ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ θα τον υπερψηφίσουν. Τα υπόλοιπα κόμματα θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς επεσήμανε ότι η κυβέρνηση παίρνει απροβίβαστο κι επισήμανε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό καθώς διαφωνεί επί της ουσίας με τον προσανατολισμό και τις προτεραιότητες που είχε η κοινωνικοοικονομική πολιτική της κυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού.

Ο κ. Κουκουμάς τόνισε ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας είναι απογοητευμένη από την παρούσα κυβέρνηση και ζητά αλλαγή.

Σημείωσε ότι από τη μια υπάρχει η επιλογή Ανδρέα Μαυρογιάννη που έχει στο πλευρό του την αριστερά και προσωπικότητες από τον δημοκρατικό χώρο και από την άλλη την επιλογή δυο συναγερμικών που μαλώνουν ποιος είναι πιο συναγερμικός και οι οποίοι θα συνεχίσουν τη διακυβέρνηση του Συναγερμού.

Για ανικανότητα κατηγόρησε την κυβέρνηση η Αλεξάνδρα Ατταλίδου. Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, η βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη κατέληξε το Υπουργείο Εσωτερικών «σουπερμάρκετ» για χρυσά διαβατήρια.

Τόνισε ότι η κοινωνία είναι θυμωμένη από την υφιστάμενη κυβέρνηση, λέγοντας ότι οι αρμόδιοι δεν πρέπει να σκέφτονται μόνο τους μισούς πολίτες αυτής της κοινωνίας.

 

Αυξημένα θα είναι το απόγευμα τα μέτρα ασφάλειας έξω από τη βουλή λόγω εκδήλωσης διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί λόγω του ψηφίσματος που ψηφίστηκε με ευρεία συναίνεση στη Βουλή για τη Δημοκρατική Αντίσταση. Το Ίδρυμα Γρίβα Διγενή κάλεσε τον κόσμο σε συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, στις 17:30 . Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 16:00 η Αστυνομία θα κλείσει τον δρόμο μπροστά από τη Βουλή και θα τοποθετήσει κιγκλιδώματα, ενώ στο σημείο θα παρατηρείται ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έξω απο την βουλή

Αυξημένα θα είναι το απόγευμα τα μέτρα ασφάλειας έξω από τη βουλή λόγω εκδήλωσης διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί λόγω του ψηφίσματος που ψηφίστηκε με ευρεία συναίνεση στη Βουλή για τη Δημοκρατική Αντίσταση.

Το Ίδρυμα Γρίβα Διγενή κάλεσε τον κόσμο σε συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, στις 17:30 .
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 16:00 η Αστυνομία θα κλείσει τον δρόμο μπροστά από τη Βουλή και θα τοποθετήσει κιγκλιδώματα, ενώ στο σημείο θα παρατηρείται ισχυρή αστυνομική δύναμη.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.