Ολοκληρώνονται οι εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς

Συνεχίζεται σήμερα στη Λεμεσό το Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων Διασποράς.

Με την εκπόνηση και έγκριση ψηφισμάτων ολοκληρώνονται σήμερα, Παρασκευή, οι εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς, που ξεκίνησαν την Τετάρτη σε ξενοδοχείο της Λεμεσού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, λίγο μετά τις 9:00, ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου θα παρουσιάσει την Εθνική Στρατηγική Κυπρίων της Διασποράς και στη συνέχεια θα γίνει παρουσίαση της Διαδικτυακής Πλατφόρμας Κυπρίων Διασποράς, σε συνεργασία με Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου.

Στις 10:00 αναμένεται να μιλήσει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, για να ενημερώσει τους απόδημους για την εξωτερική πολιτική και το Κυπριακό, ενώ θα ακολουθήσει παρουσίαση του Προγράμματος του ΚΕΒΕ «Γε Νέο Επιχειρείν», που απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών. Η παρουσίαση θα γίνει από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Παναγιώτη Παπαφιλίππου.

Το μεσημέρι θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Αναζητώντας την Αλήθεια» που αφορά στο πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις εκταφές αγνοουμένων και την αναγνώριση λειψάνων, το οποίο επιμελήθηκε το Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας, σε συνεργασία με το ΡΙΚ.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα λήξουν με την εκπόνηση και έγκριση ψηφισμάτων.

Τα βράδυ, οι σύνεδροι θα μεταφερθούν στο Σκαλί Αγλαντζιάς για να παρακολουθήσουν τη συναυλία με τίτλο «Μικρή Πατρίδα», η οποία διοργανώνεται εις μνήμην του Κύπριου της Διασποράς Νίκου Μούγιαρη, με τραγούδια και ποιήματα εμπνευσμένα από την τουρκική εισβολή του 1974 και την ξενιτιά. Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας και της ΠΣΕΚΑ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy