Ολοκληρώνονται τα έργα των βασικών κτιρίων υποδομής της μαρίνας Αγίας Νάπας

Στην τελική φάση για τη λειτουργία της μαρίνας βρίσκεται το έργο με τα κατασκευαστικά έργα των βασικών κτιρίων υποδομής να ολοκληρώνονται.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «τα έργα αφορούν ένα σημείο σταθμό για το έργο που προωθεί την ανάπτυξη και προβάλλει τη δυναμική της κυπριακής επιχειρηματικότητας και που με την αποπεράτωσή του θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη του υψηλού τουριστικού προφίλ της Κύπρου”.

Προστίθεται ότι τα γραφεία διοίκησης, τα κτίρια που στεγάζουν κυβερνητικές υπηρεσίες (Λιμενική, Αστυνομία, Τελωνείο, Ιατρικές Υπηρεσίες, Κτηνιατρικές Υπηρεσίες), οι εγκαταστάσεις συντήρησης καθώς και ο χώρος αποθήκευσης σκαφών έχουν παραδοθεί, αφού έχουν λάβει τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου. Παράλληλα έχουν ολοκληρωθεί τα παράκτια έργα, με σημαντικότερο όλων τον κυματοθραύστη, που αποτελεί τον κύριο αμυντικό μηχανισμό για την προστασία της μαρίνας, καθώς και των οικιστικών περιοχών και εμπορικών τμημάτων της».

Ακόμα είναι έτοιμες «οι πλωτές αποβάθρες, αφού η διαδικασία συναρμολόγησής τους έχει συμπληρωθεί, όπως και η γέφυρα που οδηγεί στις επαύλεις στο νησί (Island Villas), ενώ προχωρούν εντατικά οι εργασίες εγκατάστασης των υπηρεσιών εξυπηρέτησης σκαφών».

Οσον αφορά την κατασκευή του οδικού δικτύου, το δελτίο Τύπου σημειώνει πως «συνεχίζεται στη δυτική και τη βόρεια πλευρά του έργου, με τη συντριπτική τους πλειοψηφία να βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, με μόνη εκκρεμότητα την τελική ασφαλτόστρωση. Επίσης έχουν ολοκληρωθεί κατά 95% οι εργασίες στον πολυώροφο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες τοποθέτησης των ανελκυστήρων και των κατασκευών αλουμινίου».

Παράλληλα συνεχίζονται «με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες στην εμπορική ζώνη της μαρίνας (Commercial Village) που μεταξύ άλλων αφορούν την ολοκλήρωση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, τις εργασίες τοποθέτησης γυψοσανίδων και της εξωτερικής διακοσμητικής πέτρας. Σε αντίστοιχο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες που αφορούν στο κτήριο εκδηλώσεων της μαρίνας (Event Center) και το Yacht Club, συνεχίζονται στον ανατολικό πύργο οι εργασίες που αφορούν τη σκυροδέτηση του ισογείου και στο δυτικό πύργο οι εργασίες θεμελίωσης».

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται επίσης και τα έργα για την ανάπτυξη και τον εξωραϊσμό του περιβάλλοντα χώρου.

Ο Σταύρος Καραμοντάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της M.M Makronisos Marina Ltd, ανέφερε ότι «η μαρίνα Αγίας Νάπας με τους ρυθμούς εργασιών που ακολουθούνται, σύντομα θα αποτελέσει μια πραγματικότητα για την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών, προβάλλοντας έναν αναβαθμισμένο και μοντέρνο τρόπο ζωής κοντά στη θάλασσα, που συνδυάζει λειτουργικότητα, άνεση και πολυτέλεια».

Εξέφρασε ταυτόχρονα περηφάνεια για το γεγονός ότι τα «κατασκευαστικά έργα προχωρούν με τέτοιο ρυθμό» προσθέτοντας πως «είμαστε σίγουροι ότι η ανάπτυξη αυτή θα συμβάλει αποφασιστικά στην αναζωογόνηση της Αγίας Νάπας, μετατρέποντάς την σε κόσμημα της Ανατολικής Μεσογείου».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «ορόσημο για την έναρξη της πιλοτικής λειτουργίας της μαρίνας Αγίας Νάπας αποτέλεσε η είσοδος και ο ελλιμενισμός του πρώτου σκάφους που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy