Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι κοινότητες

Ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα η καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι κοινότητες από την καταστροφική πυρκαγιά και σήμερα θα υποβληθεί η εκτίμηση στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον Έπαρχο Λεμεσού, Μάριο Αλεξάνδρου, στην επαρχία Λεμεσού έχουν υποστεί ζημιές 20 κατοικίες, δυο επαγγελματικά υποστατικά, αριθμός ιδιωτικών αυτοκινήτων και δυο μοτοσυκλέτες, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να διαφοροποιηθεί ελαφρώς μέχρι σήμερα, σε περίπτωση που απουσιάζουν επηρεαζόμενοι και δεν έχουν καταγραφεί οι ζημιές τους.

Στο μεταξύ αποφασίστηκαν μέτρα στήριξης των πληγέντων. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Νιόβη Παρισσινού, αποφασίστηκε η καταβολή εφάπαξ ποσού στους πληγέντες στη βάση κριτηρίων που θα υποβληθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον Υπουργό Εσωτερικών.

Στο μεταξύ έχει αποκατασταθεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα χωριά Ακαπνού, Κλωνάρι, Επταγώνια, και Πραστειό Κελλακίου.

Επίσης η ΑΗΚ μετέφερε γεννήτριες και έδωσε ηλεκτρικό ρεύμα στον πυρήνα των χωριών Οδού, Αγίων Βαβατσινιάς, Αρακαπά, Διερώνας και Οράς.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν τα χωριά Μελίνη, Συκόπετρα και Προφήτης Ηλίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy