Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση άρχισε κατά τις 17:20 ώρα Κύπρου, περίπου δύο ώρες αφότου ήταν κανονικά προγραμματισμένο. Όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα.

Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Τσίπρας θα επιχειρούσε να εξηγήσει στον Τούρκο Πρόεδρο τους λόγους για τους οποίους η Αθήνα θεωρεί μη αποδεκτό τον συμψηφισμό ανάμεσα στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς επισημαίνοντας ότι οι οκτώ, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα του 2016, έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου και η υπόθεση βρίσκεται στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, ενώ οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται χωρίς καν να τους έχει απαγγελθεί, ακόμα, κατηγορία.

Όπως μεταδίδεται, συμφωνήθηκε συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών και συνέχιση της προσπάθειας για επίλυση του Κυπριακού.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να συντονιστούν ενόψει της συνάντησης.