Ακιντζί: Γίναμε μάρτυρες της θολής στάσης της ε/κ πλευράς

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Τ/κ ηγέτη με τον ΓΓ του ΟΗΕ στην έδρα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη που διήρκησε περίπου μισή ώρα.

Σε δηλώσεις του από τα γραφεία της αντιπροσωπείας του ψευδοκράτους στη Νέα Υόρκη, ο Μουσταφά Ακιντζί χαρακτήρισε σημαντική και εποικοδομητική τη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα.

«Είχαμε την ευκαιρία να μεταφέρουμε τη σταθερή στάση μας από το Κράν Μοντανά», δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης.

Σημείωσε μάλιστα ότι «γίναμε μάρτυρες της θολής στάσης της ελληνοκυπριακής πλευράς. Τώρα, αυτές οι ασάφειες πρέπει να παραμείνουν στην άκρη και οι στόχοι να είναι σαφείς».

Ο Μουσταφά Ακιντζί επισημαίνοντας ότι ο Γκουτέρες εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την Κύπρο, μίλησε για επιθυμία του ΓΓ του ΟΗΕ να αναλάβει νέα πρωτοβουλία.

Cna T38D0Dc23423D4357Ad3Cfdefc71F4Ec5

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Ακιντζί ισχυρίστηκε ότι «δεδομένου ότι η πολιτική ισότητα είναι σαφής, η εκ περιτροπής προεδρία και η ενεργός συμμετοχή στις αποφάσεις δεν πρέπει να αποτελούν αντικείμενο συζήτησης». Επεσήμανε δε ότι «η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς» δεν είναι ελπιδοφόρα».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην συνάντηση μετείχαν ο ειδικός του εκπρόσωπος, Ερχάν Ερτσίν, ο εκπρόσωπος του ψευδοκράτους στην Νέα Υόρκη, Ισμέτ Κορούκογλου, ο “υφυπουργός παρά τω προέδρω”, Τζενκ Γκιουρτσιάγ, ο εκπρόσωπός του, Μπαρίς Μπουρτζιού, και δύο γραμματείς, Σερτάτς Γκιουβέν και Χασάν Βάρογλου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.