Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη Υπ. Υγείας με επιδημιολόγους – Έρχονται πιο αυστηρά μέτρα, καθορίζεται το πλαίσιο

Έλα στο Google News

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα (04/01) μεταξύ του Υπουργού Υγείας και της επιδημιολογικής ομάδας.

Διαβάστε επίσης:

Δρ. Σοφοκλέους: «Άπειροι όσοι διαχειρίζονται το θέμα των εμβολιασμών – Να αφήσουν τις μυστικοπάθειες»

ΑΚΕΛ για εμβολιασμούς: Η κυβέρνηση να ενημερώσει υπεύθυνα για την πραγματική κατάσταση

Όπως πληροφορείται ο Dialogos, στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα και έπεσαν εισηγήσεις στο τραπέζι όσον αφορά τα μέτρα που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι επιδημιολόγοι εισηγούνται αυστηροποίηση των μέτρων, αφού παρατηρείται επιβάρυνση της κατάστασης και κυρίως στα νοσηλευτήρια.

«Έχουμε πολλούς λόγους που μας λένε να πάμε αυστηρά τον Γενάρη», ανέφερε στον Dialogo αρμόδια πηγή, ενώ την ίδια στιγμή, σημείωσε ότι οι δυσκολίες θα διαρκέσουν για 1-2 μήνες και ακολούθως θα ξεκινήσουν οι χαλαρώσεις και η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας.

Όσον αφορά τον τομέα της εκπαίδευσης, σύμφωνα με όσα μας έχουν λεχθεί, οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν αφού καθοριστεί το γενικότερο πλαίσιο των μέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σημερινή συνάντηση δεν πάρθηκαν οριστικές αποφάσεις, αφού αυτό θα γίνει στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο (05/01) στο Προεδρικό, μεταξύ της επιδημιολογικής ομάδας και του ΠτΔ.

Άντρος Ιωάννου

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.