Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος του Προγράμματος Κατάρτισης Κρεοπωλών

Την Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε σε εορταστική ατμόσφαιρα η Τελετή Αποφοίτησης του μοναδικού Προγράμματος Κατάρτισης Κρεοπωλών στην Κύπρο, που αποτελεί καινοτόμο πρωτοβουλία των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ.

Το σύγχρονο και ταχύρρυθμο αυτό πρόγραμμα, που χαίρει της στήριξης του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών, υλοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος με τη συνεργασία των προγραμμάτων Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege, της Μονάδας Κατάρτισης και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ. Το Πρόγραμμα, που πλέον αποτελεί μέρος της Μονάδας Κατάρτισης και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, προσφέρει στους εκπαιδευόμενους πλήρη επαγγελματική εκπαίδευση με θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα, τα οποία πραγματοποιούνται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας κρεάτων των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ και στα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια του Intercollege.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, οι 11 στον αριθμό απόφοιτοι του Προγράμματος έλαβαν το σημαντικό πιστοποιητικό κατάρτισης του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων στο επίπεδο 4, που τους προσφέρει δυνατότητα άμεσης πρόσληψης στις Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, καθώς επίσης τη δυνατότητα διεκδίκησης θέσης εργασίας σε αντίστοιχους επαγγελματικούς κλάδους στην Κύπρο και σε άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπρόσθετα, η Μονάδα Κατάρτισης και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας χορήγησε στον πρωτεύσαντα απόφοιτο υποτροφία, με ισχύ δύο έτη, η οποία παρέχει έκπτωση στα δίδακτρα ύψους 50%, σε οποιοδήποτε προσφερόμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Με τη σειρά τους, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ παραχώρησαν στον πρωτεύσαντα χορηγία ύψους €500.

Στο βήμα ανέβηκαν για να απευθύνουν τους εγκάρδιους χαιρετισμούς τους ο  κ. Μάριος Αντωνίου Διευθυντής του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, ο κύριος Νικόλας Κυθρεώτης, Εκτελεστικός Διευθυντής του Intercollege και ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών κ. Κώστας Λειβαδιώτης. Στην απονομή των πιστοποιητικών ήταν επίσης παρόντες οι κύριοι Νεόφυτος Νεοφύτου, Master Butcher των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, και ο σεφ Πανίκος Θεοδοσίου, Εκπαιδευτής Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege,  που ηγήθηκαν της ομάδας των εκπαιδευτών και καθηγητών.

Την Τελετή Αποφοίτησης τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, φίλοι και συγγενείς των αποφοίτων και συνεργάτες του Intercollege, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy