Ολοκληρωτική αλλαγή στο ποδοσφαιρικό τηλεοπτικό τοπίο

Στόχος είναι τα νέα πακέτα συνδρομών που θα προωθηθούν να αρχίσουν να διατίθενται από την 1η Αυγούστου το αργότερο

Αλλάζει ολοκληρωτικά το ποδοσφαιρικό τηλεοπτικό τοπίο, αφού Cyta – Primetel – Cablenet έφτασαν σε συμφωνία και πολύ σύντομα ο Κύπριος τηλεθεατής θα έχει την δυνατότητα, πληρώνοντας μόνο μια συνδρομή, να παρακολουθεί όλους τους αγώνες του Κυπριακού πρωταθλήματος αλλά και των ξένων πρωταθλημάτων και διοργανώσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», το τελικό κείμενο της συμφωνίας έχει συμφωνηθεί μέχρι και το τελευταίο κόμμα από τα επιτελεία των τριών τηλεπικοινωνιακών παρόχων, ενώ βρίσκεται για μια τελευταία ματιά από τους νομικούς συμβούλους της Cyta, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

Έτσι αν δεν υπάρξει κάποια απρόοπτη εισήγηση για αλλαγή στο κείμενο, οι υπογραφές θα πέσουν ενδεχομένως και αύριο. Ανοικτό αφήνουν παράγοντες των Cyta, Primetel και Cablenet ενδεχόμενο καθυστέρησης για ένα – δύο 24ωρα, δηλαδή η τελετή υπογραφών να γίνει την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», το τελικό κείμενο της συμφωνίας των τριών, που επεκτάθηκε από το Κυπριακό Πρωτάθλημα – για το οποίο ξεκίνησαν αρχικά οι διαπραγματεύσεις – και στα ξένα πρωταθλήματα, όπως το Αγγλικό, Ισπανικό, Ιταλικό, Γερμανικό, Γαλλικό κ.τλ. ενώ στο τέλος, σε καλό επιχειρηματικό κλίμα συμφωνήθηκε όπως κάθε νοικοκυριό να μπορεί με μία συνδρομή να μπορεί να βλέπει όλα αυτά και μαζί τα παιχνίδια των Champions League και Europa League.

Η κοινή αντίληψη είναι ότι, ο κάθε πάροχος έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες σε περιεχόμενο, τεχνολογία και τηλεοπτικά προϊόντα, με τα οποία μπορεί να διακριθεί στον μεταξύ τους ανταγωνισμό, πέραν του ποδοσφαίρου.

Εξαιρετική σημασία στη διαμόρφωση της τελικής συμφωνίας και των όρων της, δόθηκε μέσω ειδικών, σε όρους ή διατυπώσεις της συμφωνίας, ώστε να μην παραβιάζουν καθόλου προβλέψεις που να άφηναν ανοικτό οποιοδήποτε παράθυρο σε σχέση με τους κανόνες ανταγωνισμού, αφού κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή, θα ήταν πέναλτι ενάντια στον Κύπριο τηλεθεατή.

Στόχος είναι τα νέα πακέτα συνδρομών που θα προωθηθούν από τους τρεις παρόχους να αρχίσουν να διατίθενται από την 1η Αυγούστου το αργότερο, ώστε να μπορέσουν τα νοικοκυριά, όπως και οι συνδρομητές μαζικής θέασης (καφετερίες, μπυραρίες, εστιατόρια κ.τλ) να ρυθμίσουν τα ζητήματα που τους αφορούν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Κύπρου στις 22 Αυγούστου.