Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Άλασσα

Η πυρκαγιά στην ‘Αλασσα είναι διαχείρισιμη ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις θα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Κεττής σε ανάρτηση στο twitter έγραψε ότι η φωτιά κατέκαυσε συνολική έκταση περίπου ενάμιση τετραγωνικό χιλιόμετρο από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση και δένδρα.

Κατά την εξέλιξη οι πυροσβεστικές δυνάμεις προστάτευσαν υποστατικά συμπεριλαμβανομένου αποθηκών, πρατήριο πετρελαιοειδών και Βιολογικό Σταθμό.

«Η πυρκαγιά αυτή την ώρα συνεχίζει να υφίσταται στο σκουπιδότοπο Βατί που η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων καθίσταται δύσκολη και επικίνδυνη ως επίσης στο υποστατικό ανακύκλωσης παλαιών οχημάτων όπου καίγεται μεγάλος αριθμός οχημάτων», αναφέρει ο κ. Κεττής.

Οι δυνάμεις κατασβήνουν με μεγάλες ποσότητες νερού και αφρού τα εμπλεκόμενα στην πυρκαγιά όχηματα και προστατεύουν το υποστατικό διαχείρισης της ανακύκλωσης, προσθέτει.

Ο κ. Κεττής σημειώνει ακόμη ότι η εταιρεία καθ’ υπόδειξη της ΠΥ μετακινεί όχηματα που δεν ενεπλάκησαν στην πυρκαγιά σε ασφαλή χώρο.

Άλλες δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν να επιχειρούν στο ύπαιθρο για πλήρη οριοθέτηση της πυρκαγιάς, κατάσβεση μικρών εστιών και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων, αναφέρει ο κ. Κεττής.

Εξάλλου η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει ανοίξει ο δρόμος Λεμεσού – Άλασσας ο οποίος ήταν κλειστός λόγω καπνών απο την πυρκαγιά και η τροχαία κίνηση διεξάγεται ομαλά. Προτρέπονται οι οδηγοί να είναι προσεκτικοί.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.