ΟΛΤΕΚ: Συνάντηση με επιδημιολόγους αναμένεται να έχει την ερχόμενη εβδομάδα – Κύριο θέμα συζήτησης το «test to stay»

Συνάντηση με επιδημιολόγους, μέσω τηλεδιάσκεψης, αναμένεται να έχει την ερχόμενη εβδομάδα, το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΤΕΚ, όπως ανέφερε, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΤΕΚ Λένος Λοΐζου.

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΤΕΚ συνήλθε χθες σε έκτακτη του συνεδρία για να συζητήσει, μεταξύ άλλων θεμάτων, και το θέμα της εφαρμογής του “Test To Stay”.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Λοΐζου είπε ότι το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΤΕΚ αποφάσισε στην χθεσινή του συνεδρία όπως οριστεί την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση με επιδημιολόγους, έτσι ώστε να τους διευκρινίσουν και τη διαδικασία που θα γίνεται από την εφαρμογή του “Test To Stay”, καθώς και να τους διευκρινίσουν και κάποιες άλλες απορίες που έχουν.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΛΤΕΚ ανέφερε, παράλληλα, ότι το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης αποφάσισε όπως η διεξαγωγή της Παγκύπριας Γενικής Συνέλευσης (Καταστατικής) μετατεθεί από τις 27 Ιανουαρίου 2022 στις 16 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Τετάρτη, στις 17:00, μέσω TEAMS.

Σημείωσε ότι την Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022, θα γίνει ψηφοφορία για τις προτεινόμενες Καταστατικές Αλλαγές, ενώ δικαίωμα ψήφου θα έχουν μόνο οι συμμετέχοντες στην διαδικτυακή Γενική Συνέλευση της 16ης Φεβρουαρίου 2022, όπως προνοείται από το καταστατικό της Οργάνωσής.

Εξάλλου, σε ανακοίνωση της η ΟΛΤΕΚ αναφέρει ότι κάλπες θα λειτουργήσουν σε όλες τις επαρχίες από τις 9:00 – 15:00 και από τις 16:00 – 18:00 στις ακόλουθες Τεχνικές Σχολές: Γ’ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας, Γ΄ Τεχνική Σχολή Λεμεσού, Νέα Τεχνική Σχολή Λάρνακας, Τεχνική Σχολή Πάφου, Τεχνική Σχολή Παραλιμνίου.

Προσθέτει ότι όσα μέλη της Οργάνωσης επιθυμούν να υποβάλουν εισηγήσεις ή οποιεσδήποτε παρατηρήσεις να το πράξουν γραπτώς προς το ΚΔΣ το αργότερο μέχρι τις 27/1/2022, η ώρα 12:00, στο φαξ: 22499156 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Πρόγραμμα “Test To Stay”

Στο μεταξύ, η ΟΛΤΕΚ, σε ανακοίνωση της αναφορικά με το Πρόγραμμα “Test To Stay”, ενημερώνει τα μέλη της ότι το πρόγραμμα αυτό δεν θα εφαρμοστεί στο παρόν στάδιο στα σχολεία που διεξάγονται εξετάσεις Τετραμήνων.

«Έχει διευθετηθεί συνάντηση με μέλη της επιδημιολογικής ομάδας κατά την οποία το ΚΔΣ θα τύχει ενημέρωσης για τις τεχνικές λεπτομέρειες του εν λόγω προγράμματος και θα θέσει τις ανησυχίες των μελών της Οργάνωσης που απορρέουν από την τυχόν μελλοντική εφαρμογή του. Εδώ θέλουμε να τονίσουμε ότι κύριο μέλημα της Οργάνωσής μας είναι η ασφάλεια τόσο των συναδέλφων όσο και των μαθητών μας. Επίσης συμμεριζόμαστε την προσπάθεια, όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία, να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των σχολείων μας. Μετά την συνάντηση θα ακολουθήσει ενημέρωση», καταλήγει.

Εξάλλου, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ ετοιμάζεται και αναμένεται να εκδοθεί σήμερα το Διάταγμα αναφορικά με την εφαρμογή του “test to stay” στα σχολεία. Το μέτρο “test to stay” τίθεται τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, σε εφαρμογή.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.