Ομάδα εργασίας θα επεξεργαστεί τις εισηγήσεις του ΕΤΕΚ για μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας

Η σύσταση ομάδας εργασίας για να επεξεργαστεί περαιτέρω τις εισηγήσεις του ΕΤΕΚ για μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας, αποφασίστηκε σε συνάντηση μεταξύ της Υπουργού Ενέργειας, εκπροσώπων της ΡΑΕΚ, του ΕΤΕΚ και του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου.

Στη συνάντηση, αναφέρει το ΕΤΕΚ σε ανακοίνωση, συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΕΤΕΚ Κωνσταντίνος Κωνσταντή, το μέλος του Γενικού Συμβουλίου Ντίνος Νικολαΐδης, ο εμπειρογνώμονας Βενιζέλος Ευθυμίου και ο ανώτερος επιστημονικός λειτουργός του Επιμελητηρίου, Χρίστος Μαξούλης.

Η συνάντηση ήταν απόρροια των πρόσφατων προτάσεων που κατέθεσε το ΕΤΕΚ οι οποίες αφορούν: (α) άμεσα μέτρα για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις μείωσης της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας και (β) αναθεώρηση πτυχών της ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού με τρόπο που να θωρακίσουμε το μέσο νοικοκυριό και μικρομεσαία επιχείρηση από τη μεγάλη αύξηση των τιμών ενέργειας, φροντίζοντας παράλληλα ότι τα βάρη και τα οφέλη της ενεργειακής μετάβασης θα μοιραστούν δίκαια και δεν θα δημιουργηθούν συνθήκες κερδοσκοπίας ορισμένων μόνο.

Αποφασίστηκε όπως η ομάδα που συστάθηκε επεξεργαστεί περαιτέρω και αποκρυσταλλώσει τις εισηγήσεις του ΕΤΕΚ το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε να κατατεθούν ως διαπιστώσεις και ευρήματα στη ΡΑΕΚ και το Υπουργείο Ενέργειας για να βοηθηθούν να λάβουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους σχετικές αποφάσεις. Συμφωνήθηκε επίσης ότι η πιο πάνω διαδικασία δεν θα δημιουργήσει καθυστερήσεις στην πορεία προς την ανταγωνιστική αγορά.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.