Ομάδα για το συνταξιοδοτικό στέλνει η Τουρκία στα κατεχόμενα, σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν

Ομάδα από την Τουρκία θα έρθει στα κατεχόμενα για το «μεταρρυθμιστικό σχέδιο συνταξιοδότησης», που σύμφωνα με το πρωτόκολλο με την Τουρκία, θα πρέπει να υλοποιηθεί εντός τριών μηνών, αλλά δεν έχει συμπληρωθεί το περιεχόμενο του. Λέγεται, πάντως, ότι με την νέα ρύθμιση θα τεθεί στο τραπέζι η μετακίνηση του ορίου συνταξιοδότησης προς τα πάνω.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Γενί Ντουζέν επικαλείται πληροφορίες από το «υπουργείο δημοσιονομικών», σύμφωνα με τις οποίες η ομάδα που θα έρθει από την Τουρκία θα προβεί σε «αναλογιστική μελέτη» για το «γραφείο κοινωνικών ασφαλίσεων» και θα ετοιμάσει λεπτομερή έκθεση για την οικονομική κατάσταση και τις πληρωμές.


Ο πρώην «υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων», Ερτσίν Τεκάπιναρ δήλωσε ότι το θέμα αυτό έρχεται στην ημερήσια διάταξη σε κάθε «πρωτόκολλο» και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στο σύστημα συνταξιοδότησης.

Ο «πρόεδρος» του «διοικητικού συμβουλίου» του «γραφείου ταμείου προνοίας», Ελμάν Γιαλιαλί ανέφερε ότι δεν γνωρίζουν τις πραγματικές προθέσεις, όμως μπορεί να υπάρξουν κάποιοι περιορισμοί και παράταση του ορίου αφυπηρέτησης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.