Ομάδα Πρωτοβουλίας για Σωτηρία ΕΔΕΚ: Απογοητευτική η συζήτηση για τροποποίηση του Περί Πολιτικών Κομμάτων Νόμου

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι «είναι πραγματικά απογοητευτικό ότι εν έτι 2022 η πολιτική ηγεσία του τόπου συζητεί και πιθανολογείται ότι θα περάσει κατά πλειοψηφία την τελευταία πρόταση για τροποποίηση του Περί Πολιτικών Κομμάτων Νόμου».

Κάνει λόγο για πρόταση που προωθεί την αφαίρεση του δικαιώματος μέλους του κόμματος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη αν πιστεύει ότι η ηγεσία του καταστρατηγεί το Καταστατικό του κόμματός του, πρακτική, που όπως λέει «ακολούθησε τα τελευταία χρόνια ο Μ. Σιζόπουλος και τώρα προσπαθεί να την κάνει θεσμό του κράτους».

Επί της ουσίας, συνεχίζει η ανακοίνωση, η πρόταση του κ. Σιζόπουλου και του Προέδρου της Επιτροπής Θεσμών Δημήτρη Δημητρίου «περιορίζει την δυνατότητα προσφυγής στην Δικαιοσύνη μόνο σε θέματα οικονομικής διαχείρισης των κομμάτων. Για τα άλλα θέματα η προσφυγή πρέπει να κριθεί από ένα ανώτερο δημόσιο υπάλληλο διορισμένο από το πολιτικό σύστημα ο οποίος πρέπει να εκδώσει την απόφαση του εντός 45 ημερών».

«Εν τω μεταξύ η ελεγχόμενη ηγεσία θα μπορεί να οργανώσει συνέδρια, να χαλκεύσει Μητρώα Μελών, να διενεργήσει εκλογές, να παρακάμψει όργανα και αποφάσεις και να δημιουργήσει τετελεσμένα. Αλήθεια γιατί δεν πρότειναν να υποχρεούται το δικαστήριο να αποφασίζει μέσα σε 45 μέρες;», διερωτάται η Ομάδα Πρωτοβουλίας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.