Ομάδα πρωτοβουλίας για σωτηρία και αναδιοργάνωση: Η ΕΔΕΚ να πάει σε συνέδριο με καθαρό μητρώο μελών

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ επανέρχεται και με ανακοίνωση τονίζει την ανάγκη το κόμμα να πάει σε συνέδριο με καθαρό μητρώο μελών.

Επισυνάπτεται αυτούσια η  ανακοίνωση της Ομάδας Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ: 

Είμαστε δυστυχώς αναγκασμένοι α επανέλθουμε ακόμα μια φορά για να καλέσουμε το Μ. Σιζόπουλο να συνέλθει. Ούτε τον χρόνο ούτε τις ευκαιρίες που του παρέχονται δείχνει διατεθειμένος να αξιοποιήσει ώστε να σταματήσει η κατρακύλα και να επανέλθει η ΕΔΕΚ σε πορεία σωτηρίας.

Μετά την αυτοανακύρηξη του στην προεδρία του κόμματος για άλλη μια θητεία διεκδικεί με μανία ρόλο στην διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού των προεδρικών εκλογών εκ μέρους της ΕΔΕΚ χωρίς αποφάσεις της ΕΔΕΚ. Είναι χαρακτηριστική η πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή Ευσταθίου (Ράδιο Πολίτης 3/3/22) ότι πλέον ’’ο καθένας εκπροσωπεί το εαυτό του στην ΕΔΕΚ’’ και η διαπίστωση του ότι ο ΜΣ ‘’δεν μπορεί να δεσμεύει το κόμμα στις επαφές που πραγματοποιεί’’ αφού δεν λειτουργούν όργανα και δεν υπάρχει δυνατότητα λήψης συλλογικών αποφάσεων. Αξιοσημείωτη είναι και η έκκληση του βουλευτή για την σύγκλιση συνεδρίου ώστε να ‘’ξεπεράσουμε την κρίση και να προλάβουμε το τρένο των εξελίξεων’’. Πάνω στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι πιο πρόσφατες δηλώσεις το βουλευτή Ηλία Μυριάνθους (ρεπόρτερ 16/3/22) ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει και την διάθεση του για συμμετοχή σε πρωτοβουλίες για αποκατάσταση της ενότητας

Ούτε οι διαπιστώσεις και οι εκκλήσεις των βουλευτών του κόμματος ούτε οι δικές μας προτροπές φαίνεται να αγγίζουν το Μ. Σιζόπουλο και τους ακολούθους που του απέμειναν. Αγνοούν προκλητικά τους πάντες και αντί να πάρουν τις ευκαιρίες που τους παρέχονται για να σταματήσουν τον καταστροφικό κατήφορο που ακολουθούν συνεχίζουν τις παρατυπίες τις παρανομίες και τις αυθαιρεσίες τους. Διεκδικούν προσωπικά ρόλους που ανήκουν συλλογικά στο Κόμμα υπηρετώντας κατά γενική ομολογία ‘’πονηρές ατζέντες’’. Είναι αστείο το γεγονός ότι αντί να επικεντρωθούν στην αποκατάσταση της λειτουργίας και της ενότητας του κόμματος εξαντλούνται αυτή την περίοδο σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να πείσουν τηλεφωνικά με υποσχέσεις ή εκβιασμούς τους 607 που συμπορεύονται στην προσπάθεια για την ‘’Σωτηρία και Αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ’’, να αναιρέσουν την συμμετοχή τους ή να δηλώσουν αναγνώριση και υποταγή στον ‘’αυτοκράτορα’’.

Η κλεψύδρα εξαντλείται, ο χρόνος τελειώνει, το κομματικό οικοδόμημα συνεχίζει να καταρρέει. Για πολλοστή φορά καλούμε τον ΜΣ να συνέλθει. Να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει στα ελάχιστα απαιτούμενα για το σταμάτημα της κατρακύλας. Είναι και απλό και εύκολο:

• Να αποκαταστήσει το Μητρώο Μελών του κόμματος με απομάκρυνση όσων παράτυπα έχει προσθέσει και επαναφορά όσων αυθαίρετα έχει αφαιρέσει.

• Στη βάση αυτού του μητρώου να συγκαλέσει ένα δημοκρατικό συνέδριο που να οδηγήσει την ΕΔΕΚ στην νέα πορεία.

Έτσι και μόνο έτσι θα αναστρέψουμε την καταστροφική ολίσθηση και θα επαναφέρουμε την ενότητα και τη δημοκρατική λειτουργία στην ΕΔΕΚ

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.