Ομάδα του ΠΙΣ έτοιμη να βοηθήσει σε επιστημονικό επίπεδο

COVID-19, Corona Virus epidemic disease with doctor in PPE Personal Protective Equipment holding blood test tube

Ενεργός η συμμετοχή τους αναφέρουν οι ιδιώτες ιατροί

 

Την ετοιμότητά του να βοηθήσει την πολιτεία εκφράζει εκ νέου ο ΠΙΣ σε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, καθώς έχει έτοιμη ομάδα για τη στήριξη του αρμόδιου Υπουργείου σε επιστημονικό/κλινικό επίπεδο.

Στην επιστολή του, με αφορμή τη δημοσιοποίηση γραπτής δήλωσης του Υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου, ημερομηνίας 6/4/2020 και με τίτλο «Ενημέρωση για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων από τους Προσωπικού Ιατρούς», ο ΠΙΣ αναφέρει ότι εν καιρώ πανδημίας έχει αποδείξει εμπράκτως την ετοιμότητά του και στέκεται δίπλα στην πολιτεία και την κυβέρνηση, στις προσπάθειες για τη διαχείριση και αναχαίτιση της ανεξέλεγκτης διασποράς του Covid-19, μέσα από την επιστημονική κατάρτιση των μελών του και την ενεργό συμμετοχή τους στην πρώτη γραμμή.

Ο ΠΙΣ αναφέρει ότι υπερασπιζόμενος τη δημόσια υγεία, ουδέποτε διέκρινε τα μέλη του σε γιατρούς τους συστήματος υγείας και γιατρούς που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στον ιδιωτικό τομέα, για να προσθέσει ότι ο ίδιος εκπροσωπεί θεσμικά σύσσωμη την ιατρική κοινότητα της Κύπρου, είτε του δημοσίου τομέα, είτε του ιδιωτικού, εντός και εκτός ΓεΣΥ.

«Αποστολή όλων», προσθέτει, «είτε εν καιρώ πανδημίας, είτε όχι, είναι να υπηρετούμε τους ασθενείς. Ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς, όπως είναι η περίοδος που διανύουμε, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά παγκοσμίως, δεν έχουμε παρατηρήσει σε καμία χώρα να βάζουν ταμπέλες σε γιατρούς εντός ή εκτός των εθνικών συστημάτων υγείας».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.