Ομάδα βόλεϊ Τ/κ: Φωνές από τα συντρίμμια, αλλά δεν εντοπίστηκε κανείς ακόμα

«Δεν έχουμε ακόμη φτάσει στα παιδιά, οι εργασίες θα συνεχιστούν χωρίς διακοπή. Μην σταματάτε να προσεύχεστε», δήλωσε ο «υπουργός παιδείας», Ναζίμ Τσαβούσογλου από τα ερείπια του ξενοδοχείου, όπου διέμενε στο Αντιγιαμάν, η αποστολή της ομάδας βόλεϊ αγοριών και κοριτσιών του γυμνασίου της επαγγελματικής σχολής της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Από χθες αργά το απόγευμα που έφτασαν στο σημείο, είπε, συνεχίζουν τις εκσκαφές.

Νωρίτερα η «πρόξενος» του ψευδοκράτους από το Γκαζιαντέπ, Φατμά Ντεμιρέλ που βρίσκεται επίσης εκεί, είχε δηλώσει στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» πως είχαν ακούσει κάποιες φωνές και τα συνεργεία διάσωσης προσπαθούσαν να βρουν δίοδο προς τα χαλάσματα σε δύο σημεία. Η αναμονή, είπε, είναι το πιο δύσκολο και αυτό ξεσηκώνει τους συγγενείς των εγκλωβισμένων στα συντρίμμια του ξενοδοχείου.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανασύρθηκαν τα πτώματα 10 ατόμων.

Επιτόπου κλήθηκαν από την Ούρφα ένας γερανός και ένα φορτηγό για να μετακινήσουν τα μεγάλα μπάζα ώστε να ανοίξει δίοδος.

Το μεσημέρι αναχώρησε από τα κατεχόμενα για το Αντίγιαμαν μια τρίτη, μεγάλη ομάδα με 100 διασώστες, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, αλλά και ακαδημαϊκό προσωπικό διάσωσης, καθώς και μέλη της «πολιτικής άμυνας» για να συνδράμει στις προσπάθειες. Με την ίδια πτήση μεταφέρθηκαν τρόφιμα, αλλά και ιατρικά μηχανήματα που ίσως χρειαστούν.

Ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ ανακοίνωσε ότι κάθε μέρα θα πηγαίνει μία ομάδα διάσωσης και ένας «υπουργός» ή ένας «αξιωματούχος», εκ περιτροπής, στο Αντίγιαμαν Σήμερα, είπε μετά τη συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου», είναι η σειρά του «υπουργού γεωργίας», Ντουρσούν Ογούζ να μεταβεί στην τουρκική πόλη. Μαζί τους, πρόσθεσε, θα πηγαίνουν και ειδικοί στη διάσωση και την αντιμετώπιση καταστροφών και κάλεσε όσους επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση στο κέντρο αντιμετώπισης καταστροφών και έκτακτων αναγκών.

Η «πολιτική άμυνα» που υπάγεται στην «πρωθυπουργία», ανακοίνωσε ότι μεταξύ των 100 που μετέβησαν σήμερα στο Αντίγιαμάν, βρίσκονται άλλα 7 μέλη της.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι ομάδα έρευνας και διάσωσης 10 ατόμων, μετέβη με στρατιωτικό ελικόπτερο το μεσημέρι από τα κατεχόμενα στην πόλη Κιρχάν του Χατάι μετά από πληροφορία ότι στο «Σπίτι του Δασκάλου» εκεί εγκλωβίστηκαν Τ/κ πολίτες στα συντρίμμια του.

Σύμφωνα με την «πολιτική άμυνα», ομάδα 40 ατόμων έφτασε χθες στις 19.30 στο ξενοδοχείο στο Αντίγιαμαν όπου διέμενε η αποστολή της ομάδας βόλει των παιδιών από την Αμμόχωστο. Άλλα 30 άτομα και 8 μηχανοκίνητα οχήματα μαζί με μια ομάδα ΑΚUΤ (έρευνας και διάσωσης), που έφτασαν χθες βράδυ ακτοπλοϊκώς στην Τατλίσου, κατόρθωσαν σήμερα το πρωί στις 11.45 να πάνε στο Αντίγιαμαν «λόγω αντίξοων συνθηκών στο οδικό δίκτυο».

Σημειώνεται ότι επιτόπου στο Αντίγιαμαν βρίσκονται και συγγενείς των αγνοουμένων – εγκλωβισμένων κάτω από τα ερείπια του ξενοδοχείου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.