Ομαλοποιήθηκε η κατάσταση με τις πυρκαγιές – «Δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα…»

Δεν υπάρχουν αναζωπυρώσεις, είπε, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η αναπληρώτρια Διευθύντρια της Πολιτικής Άμυνας Λεμεσού, Ολύβια Μιχαηλίδου, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ελάχιστες μικροεστίες.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κα. Μιχαηλίδου είπε ότι τα μέλη της Πολιτικής Άμυνας που ασχολούνταν με το έργο της κατάσβεσης έχουν αποδεσμευτεί «και έχουμε επικεντρωθεί στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στα άτομα τα οποία εξακολουθούν να είναι μακριά από τις οικίες τους».

«Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες εντείνουν τις προσπάθειες τους, ώστε να αποκατασταθεί η ύδρευση, η ηλεκτροδότηση και το συντομότερο να μπορέσουν να επιστρέψουν με ασφάλεια οι κάτοικοι στις οικίες τους. Οι προσπάθειες μας επικεντρώνονται στην παροχή βοήθειας στα επιπλέον άτομα που χρειάζεται να φιλοξενηθούν, αλλά και στην παροχή ειδών πρώτης ανάγκης. Σε αρκετές κοινότητες έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και έχει δοθεί η οδηγία για να επιστρέψουν. Ο στόχος είναι να αποκατασταθεί και στις υπόλοιπες κοινότητες ώστε να μπορέσουν σύντομα όλοι να επιστρέψουν», πρόσθεσε.

Αναφορικά το τι θα γίνει κατά τη διάρκεια της νύχτας, η κα. Μιχαηλίδου είπε ότι στο χώρο βρίσκεται το Τμήμα Δασών και η Πυροσβεστική Υπηρεσία και εκπρόσωποι άλλων υπηρεσιών, «οπότε είμαστε σε επιφυλακή για οτιδήποτε προκύψει και οτιδήποτε χρειαστεί».

«Η κατάσταση αυτή την στιγμή έχει ομαλοποιηθεί», συμπλήρωσε.

Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα και πρόσθεσε ότι υπάρχουν αναζωπυρώσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται άμεσα και ουσιαστικά.

«Επιχειρούν τα δύο τα Canadair τώρα μαζί με τα εναέρια μέσα τα άλλα», κατέληξε.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.