Ομήρου: Πληροφορίες ότι θα κοπούν πρακτικά στον 9ο τόμο του Φακέλου της Κύπρου

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Πληροφορία ότι δε θα δίνονται αυτούσια τα πρακτικά στον 9ο τόμο για το φάκελο της Κύπρου που αναμένεται να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο, έχει στα χέρια του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει, θα επαναδιατυπώνονται τα πρακτικά, με ορατό τον κίνδυνο να αφαιρούνται από τα κείμενα ορισμένα αποσπάσματα, ενδεχομένως για λόγους εθνικής ασφάλειας. Εξέφρασε την ελπίδα η πληροφορία αυτή να μην ευσταθεί και να δοθούν τα πρακτικά αυτούσια και χωρίς μορφή λογοκρισίας.

Σημείωσε ότι από το 2019 και όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία της Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν εκδόθηκε νέος τόμος, κάνοντας λόγο για καθυστέρηση και απραξία τα τελευταία χρόνια.

Επίσης ο κ. Ομήρου είπε ότι αναμένονται άλλοι 20 τόμοι για το φάκελο της Κύπρου ενώ σημείωσε ότι σήμερα θα δώσει στη δημοσιότητα το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψε με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων το 2016.

Ακόμα, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι σήμερα θα ακούσουμε καταδίκες από εκείνους που σιωπούσαν αλλά και από εκείνους που στήριξαν την προσπάθεια υπονόμευσης της Κύπρου. Σημείωσε ότι δεν υπάρχει αυτοκριτική ενώ τόνισε ότι αφέθηκαν σχολεία, αστυνομία, εθνική φρουρά και δημόσια υπηρεσία να γίνουν τα άνδρα της συνομωσίας και της παρανομίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.