Η προετοιμασία της Ομόνοιας συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς στην Κυπερούντα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και αυτή τη βδομάδα διπλές προπονήσεις καθημερινά και είναι ιδιαίτερα επίπονο. Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές δείχνουν διάθεση και όρεξη για δουλειά, γεγονός που ικανοποιεί τον Χένινγκ Μπεργκ. Ο Νορβηγός τεχνικός θέλει να θέσει γερές βάσεις για τη νέα περίοδο και εργάζεται μεθοδικά γι’ αυτόν το σκοπό.

Στις προπονήσεις λαμβάνουν μέρος όλοι οι ποδοσφαιριστές που περιλαμβάνονται στο ρόστερ, πλην του Φράνσις Ουζόχο, ο οποίος έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Νιγηρίας στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Παράλληλα ο προπονητής του «τριφυλλιού» μαζί με τον αθλητικό διευθυντή Νεόφυτο Λάρκου και τον διευθυντή σκάουτινγκ, Σίμο Ταραπουλούζη, συντονίζουν τις ενέργειές τους προκειμένου να αποκτηθούν αριστερός οπισθοφύλακας και περιφερειακός επιθετικός μέχρι τις 16 Ιουλίου που η ομάδα θα φύγει για την Πολωνία. Ο κ. Μπεργκ επιθυμεί όπως η ομάδα πάει σχεδόν πλήρης στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, με απώτερο σκοπό να κάνει τις δοκιμές του για να διαπιστώσει τυχόν κενά και αδυναμίες.

Πρόθεση της τεχνικής ηγεσίας είναι να αξιολογήσει το υφιστάμενο έμψυχο υλικό και ακολούθως θα γίνουν οι όποιες διορθωτικές κινήσεις και προσθήκες χρειάζονται. Αύριο το απόγευμα (17:00) ο Χένινγκ Μπεργκ θα πάρει μια πρώτη γεύση από την ομάδα στο φιλικό με τη Ζάμαλεκ. Ωστόσο, τα ουσιαστικά συμπεράσματα θα εξαχθούν επί πολωνικού εδάφους, όπου οι πράσινοι θα μείνουν μέχρι τις 28 Ιουλίου και θα δώσουν τέσσερα φιλικά παιχνίδια. Το πρώτο θα είναι στις 18 του μήνα με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ενώ ακολούθως θα αντιμετωπίσουν την Άρκα Γκντίνια, τη Λέγια Βαρσοβίας και τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Προς συμφωνία…

Στο μεταξύ, εκπρόσωποι της PrimeTel αναφέρθηκαν χθες σε ραδιοφωνικές τους δηλώσεις στη συνεργασία με την Ομόνοια και επεσήμαναν ότι οι δύο πλευρές είναι σε διαπραγματεύσεις σε υψηλό επίπεδο και βρίσκονται κοντά σε συμφωνία που θα αφήνει αμφότερες κερδισμένες. Βάσει αυτού σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Γιώργος Χατζηαντώνης