Ομόνοια: «Αυτά τα χαμόγελα ήταν για εμάς ο κόσμος όλος»Η Ομόνοια κάνει αναφορά και ενημερώνει για τη φιλοξενία των προσφύγων στον Κυριακάτικο αγώνα με την Ανόρθωση στο ΓΣΠ.

Αναλυτικά: 


Ήταν μια μέρα που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας. Το χαμόγελο των προσφύγων συνανθρώπων μας που φιλοξενήσαμε στο παιχνίδι με την Ανόρθωση ήταν για εμάς ο κόσμος όλος!

Είχαμε τη χαρά και τιμή να περάσουμε λίγες ώρες με πρόσφυγες που διαμένουν προσωρινά στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας στην Κοφίνου. Συνόδευσαν τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων κατά την είσοδό τους στο γήπεδο για την έναρξη του αγώνα και ακολούθως παρακολούθησαν την αναμέτρηση από Θεωρείο του σταδίου.

Άνθρωποι που η μοίρα τους έφερε να βιώσουν δυσάρεστες καταστάσεις, ταλαιπωρημένοι, πονεμένοι και πικραμένοι και παιδάκια που αντί για ανέμελο χρόνο έζησαν κόλαση. Αυτό που αναζητούν και ονειρεύονται είναι ένα καλύτερο αύριο. Μέσω της ενέργειάς μας αυτής θέλαμε να τους στείλουμε το μήνυμα πως κατανοούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τους συμπαραστεκόμαστε και εμπράκτως τους δείχνουμε ότι είναι καλοδεχούμενοι στην Κυπριακή κοινωνία.

Είμαστε βέβαιοι πως ο χρόνος που πέρασαν στο γήπεδο τους γέμισε με ακόμη μεγαλύτερη θέληση, κουράγιο, δύναμη και πίστη, για να συνεχίσουν τον καθημερινό δύσκολο αγώνα τους για μια ζωή όπως την ονειρεύονται!

Επιπλέον, σε συνεννόηση με το Kofinou We Care συλλέξαμε παπούτσια για τις ανάγκες προσφύγων συνανθρώπων μας που προσωρινά διαμένουν στην Κοκκινοτριμιθιά. Επί της ευκαιρίας ευχαριστούμε θερμά τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για τη μεγάλη ανταπόκριση!

Όλες οι διευθετήσεις για τη φιλοξενία έγιναν σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Ασύλου της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τους εθελοντές από «Το Σχολείο της Κυριακής» και τους εθελοντές του «Kofinou We Care». Τους ευχαριστούμε θερμά όλους.