Στην καταγγελία ότι κάποιοι κομμωτές/τριες παρά το διάταγμα της Κυβέρνησης παρανομούν συστηματικά, προχώρησε η Ομοσπονδία Κομμωτών με επιστολή της στον Υπουργό Δικαιόσυνης, τον Αρχηγό Αστυνομίας και τους Αστυνομικούς Διευθυντές.

Αυτούσια η επιστολή της Ομοσπονδίας προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης:

Λευκωσία, 09 Απριλίου 2020
Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως
Λευκωσία

Έντιμε Κύριε Υπουργέ,

Θέμα: Ελλιπής Αστυνόμευση σε Κομμωτήρια/Κουρεία

Μετά τα Διατάγματα για την προστασία της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση του θανατηφόρου κορωνοϊού, αναστάλθηκε υποχρεωτικά η λειτουργία των Κομμωτηρίων και Κουρείων.

Μετά από πολλά τηλεφωνήματα μελών μας, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι μια μεγάλη πλειοψηφία Κομμωτηρίων/Κουρείων έμειναν κλειστά αλλά υπάρχει και μια μερίδα η οποία δεν υπάκουσε και αυξήθηκε ανεξέλεγκτα η κατ’ οίκο εργασία εις βάρος άλλων νομοταγών συναδέλφων.

Εμείς, ως κλάδος, διαπιστώνουμε ότι οι καταγγελίες προς την Αστυνομία για συναδέλφους οι οποίοι εργάζονται παράνομα στα σπίτια τους δεν τυγχάνουν της απαιτούμενης διερεύνησης από την Αστυνομία και σ’ αυτό το Υπουργείο σας φέρει ακέραια την ευθύνη.

Έχουμε περιπτώσεις που αναφέραμε στην Αστυνομία 2-3 φορές για τον ίδιο κομμωτή και η Αστυνομία δεν προέβη σε καταγγελία.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε γραπτώς για το αποτέλεσμα των περιπτώσεων που καταγγείλαμε για κομμωτές που εργάζονται κατ’ οίκο και για το πρόστιμο που τους επιβλήθηκε.

Η ευθύνη αστυνόμευσης είναι κάτω από τις αρμοδιότητες του δικού σας Υπουργείου αλλά μετά λύπης μας παρατηρούμε ότι επιδεικνύετε μερική ανοχή για μια μερίδα παράνομων συναδέλφων.

Κοιν: Γενικό Διευθυντή Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης
Αρχηγό Αστυνομίας
Αστυνομικούς Διευθυντές