ΟΝΕΚ: Πώς απαντά για την παραίτηση και τις απολαβές Γιαννάκη

Ο Γιάννης Γιαννάκη είχε αποσπαστεί στη θέση του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ο λόγος που η παραίτηση του δεν έγινε αποδεκτή από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου κατά την έναρξη της ποινικής διερεύνησης βασίστηκε σε δύο γνωματεύσεις οι οποίες ξεκαθάριζαν ότι σε περίπτωση αποδοχής της θα τερματιζόταν η υπαλληλική σχέση, υποστήριξε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού, Μιχάλης Κουτσόφτας.

Όπως ανέφερε στη Μεσημβρινή Έκδοση, εάν αποδέχονταν την παραίτηση, ο ΟΝΕΚ πιθανόν να έχανε τα δικαιώματα τα οποία θα μπορούσε να έχει με την έκβαση της υπόθεσης στο δικαστήριο.

Υποστήριξε ότι οι αποφάσεις του οργανισμού σε σχέση με τις απολαβές του κ. Γιαννάκη ελήφθησαν στη βάση των γνωματεύσεων των νομικών Συμβούλων του οργανισμού και στη βάση της νομοθεσίας του ΟΝΕΚ του 2007.

Όπως είπε, μέχρι να ολοκληρωθεί ή να αλλάξει η έκβαση της ποινικής διαδικασίας στο δικαστήριο, ο λειτουργός διατηρεί το συνταγματικό δικαίωμα του τεκμηρίου της αθωότητας.

Ο κ. Γιαννάκη, εξήγησε, εργοδοτείτο από τον Οργανσμό Νεολαίας μέχρι την ημέρα που διορίστηκε ως Επίτροπος και μετά από οδηγίες που πήρε ο ΟΝΕΚ από την Προεδρία για το καθεστώς πληρωμής του, του καταβαλλόταν μισθός από τον οργανισμό και η προεδρία επέστρεψε το μισθό πίσω στον ΟΝΕΚ, χωρίς να δίδεται επιπλέον μισθοδοσία.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.