OnlyFans: Η πλατφόρμα για ενηλίκους κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί βάση δεδομένων τρομοκρατίας για συνωμοσία

Αντιμέτωπη με ένα σκάνδαλο και κατηγορίες για συνωμοσία βρίσκεται η δημοφιλής πλατφόρμα με περιεχόμενο για ενήλικες OnlyFans. Στελέχη του συνδρομητικού ιστότοπου κατηγορούνται ότι συνωμότησαν εναντίον προσώπων που διαφήμιζαν ανταγωνιστικές υπηρεσίες στα κοινωνικά μέσα και στα προφίλ τους.

Σύμφωνα με το RT το OnlyFans φέρεται να δωροδόκησε πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, προκειμένου να εντάξει τα ανταγωνιστικά προφίλ στη μαύρη λίστα των λογαριασμών που συνδέονται με τρομοκρατικές ενέργειες.

Το βρετανικό OnlyFans, το οποίο έχει αυξήσει θεαματικά τη δημοφιλία του τα τελευταία χρόνια, επιτρέπει σε περφόρμερ να μοιράζονται βίντεο και φωτογραφίες, συνήθως ερωτικού περιεχομένου, με αντάλλαγμα ένα μηνιαίο τέλος ή μέρος από τις συνδρομές των μελών. Οι συμμετέχοντες συχνά χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους στα social media για να διαφημίζουν τις πλατφόρμες ερωτικού περιεχομένου στις οποίες εργάζονται.

Ποια είναι η FanCentro που έκανε μήνυση στο OnlyFans
Η OnlyFans κατηγορήθηκε ότι έβαλε στη μαύρη λίστα λογαριασμούς social media καλλιτεχνών που προωθούν τους αντιπάλους της τοποθετώντας τους στη βάση δεδομένων του Παγκόσμιου Διαδικτυακού Φόρουμ για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας (GIFCT).

Το FanCentro, ένας εναλλακτικός ιστότοπος για ενήλικες, ξεκίνησε τη νομική αγωγή εναντίον του ιδιοκτήτη της OnlyFans, Leonid Radvinsky, και της εταιρείας που διευκολύνει τις πληρωμές της, Fenix ​​Internet LLC, τον Νοέμβριο.

Σε έγγραφα που κατατέθηκαν σε δικαστήριο της Φλόριντα, το FanCentro ισχυρίζεται ότι ενήλικες περφόρμερ που προώθησαν ανταγωνιστικές ιστοσελίδες του OnlyFans τοποθετήθηκαν στη διεθνή βάση δεδομένων του GIFCT, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία για να σταματήσει τη διάδοση τρομοκρατικών εικόνων καταγράφοντας μια μοναδική ψηφιακή υπογραφή για αυτούς, που ονομάζεται «hashes».

 Η βάση δεδομένων μοιράζεται στα 18 μέλη του φόρουμ, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Twitter. Εάν μια εταιρεία προχωρήσει σε hash ενός προφίλ, τότε επισημαίνεται και σε όλα τα άλλα μέλη, επιτρέποντάς τους να εποπτεύουν παρόμοιο περιεχόμενο.

Υποστηρίζοντας ότι η βάση δεδομένων έχει «χειραγωγηθεί», η FanCentro δηλώνει ότι οι ενήλικες περφόρμερ είδαν περιεχόμενό τους να αφαιρείται από τα προφίλ τους ενώ κάποιοι είδαν και τους λογαριασμούς απενεργοποιημένους, παρόλο που δεν περιείχαν περιεχόμενο τρομοκρατίας κάτι που θα έφερνε μια τέτοια κίνηση

Η FanCentro ζητά οικονομικές αποζημιώσεις για τη χρήση της βάσης δεδομένων, υποστηρίζοντας ότι οδήγησε σε μείωση της επισκεψιμότητας προς τους ανταγωνιστές της OnlyFans.

Το OnlyFans δεν έχει ακόμη καταθέσει νομική απάντηση στους ισχυρισμούς του FanCentro, αλλά ένας εκπρόσωπος της εταιρείας ισχυρίστηκε ότι οι κατηγορίες «δεν έχουν καμία αξία».

Το Facebook στο κάδρο της υπόθεσης

Tο BBC, ανέφερε ότι, αν και δεν κατονομάστηκε στη νομική κατάθεση, το Facebook δέχθηκε κλήτευση για την υπόθεση, υποχρεώνοντάς το να παραδώσει τα αρχεία.

Η κλήτευση φέρεται να ζητά αντίγραφα εσωτερικών εγγράφων από τον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν ότι οι αντίπαλοι της OnlyFans προστέθηκαν στη λίστα των λεγόμενων Επικίνδυνων Ατόμων ή Οργανισμών, καθώς και τυχόν πληρωμές από τη OnlyFans στη μητρική εταιρεία του Facebook, τη Meta.

Η Meta κυκλοφόρησε μια δήλωση υποστηρίζοντας ότι «αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι και θα τους αντιμετωπίσουμε στο πλαίσιο της δίκης όπως χρειαστεί».

«Δεν γνωρίζουμε κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να υποστηρίζει τις θεωρίες που παρουσιάζονται σε αυτήν την αγωγή μεταξύ δύο μερών που δεν έχουν σχέση με το GIFCT», δήλωσε εκπρόσωπος της βάσης δεδομένων κατά της τρομοκρατίας σε απάντηση στους ισχυρισμούς της αγωγής, προσθέτοντας ότι εργάζεται «για να ενισχύσει τη διαφάνεια και την εποπτεία».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.