Όντως κουτόχορτο δεν τρώμε

Της Μαρίας Φράγκου

Σε ένα θα συμφωνήσουμε, κύριοι της ηγεσίας του ΔΗΚΟ. Ναι, ο κυπριακός λαός δεν τρώει κουτόχορτο. Κι όσο κι αν προσπαθείτε να παρουσιαστείτε ως άλλοι, δεν πείθετε.

Προσπαθείτε να φανείτε τύποι λαϊκοί, αίφνης μάθατε τις λαϊκές αγορές και τους αχθοφόρους του λιμανιού, ποζάρετε στον φωτογραφικό φακό να φουρνίζετε φλαούνες χωρίς να έχετε δει ποτέ μπροστά σας σκάφη και ζυμάρι, να ψήνετε σουβλάκια στην αυλή του σπιτιού σας, αλλά δεν είστε εσείς.

Όταν έπρεπε να ταυτιστείτε με το λαό και τα συμφέροντά του, όταν έπρεπε να προασπιστείτε το λαό και τα συμφέροντά του, διαλέξατε στρατόπεδο κύριοι του ΔΗΚΟ. Σε ποιον ανήκει η θέση: «Ο πιο σύντομος δρόμος για έξοδο από το μνημόνιο είναι η εφαρμογή του μνημονίου»; Μα στον Νικόλα Παπαδόπουλο.

Ποιοι λειτούργησαν ως δεκανίκια της οικονομικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, ποιοι στήριξαν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια περικοπών, περισυλλογών και προλείανσης του εδάφους για τις ιδιωτικοποιήσεις; Μα το ΔΗΚΟ, του Νικόλα Παπαδόπουλου πρωτοστατούντος.

Το είπαμε πολλές φορές από τούτη εδώ τη στήλη, δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε: Όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια που ψηφίστηκαν από τη Βουλή, με τη μορφή του κατεπείγοντος τα περισσότερα, και αφορούσαν είτε το πλαίσιο ιδιωτικοποιήσεων είτε το πλαίσιο αφερεγγυότητας είτε τις εκποιήσεις, τη σφραγίδα του Νικόλα Παπαδόπουλου και του κόμματος του δεν φέρουν; Η αντιπολίτευση που ασκούσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος στην κυβέρνηση Χριστόφια, ποιον βοηθούσε και ποιον εξυπηρετούσε, αν όχι τον ΔΗΣΥ; Στα όρια του σαμποτάζ, στα όρια του μποϊκοτάζ της τότε κυβερνητικής πολιτικής είχε φτάσει η πολιτική του δίδυμου Αβέρωφ – Νικόλα.

Τι άλλο εκτός από σαμποτάζ ήταν η παρακώλυση της αποδέσμευσης κονδυλιών για την κρατική ραδιοτηλεόραση, αλλά και η παρεμπόδιση της CYTA από τη διεκδίκηση της ψηφιακής τηλεόρασης; Τι άλλο εκτός από σαμποτάζ ήταν η συνειδητή αποστέρηση του κράτους από σημαντικούς πόρους είτε μέσω ΦΠΑ είτε μέσω άλλων φορολογιών, που μείωσε, τότε, η Βουλή μέσω ευκαιριακών και πρόσκαιρων πλειοψηφιών; Αυτά τα υπενθυμίζουμε γιατί κάποιοι έχουν κοντή μνήμη.

Πρώτος και καλύτερος ο Νικόλας Παπαδόπουλος και όλη η ηγεσία του ΔΗΚΟ. Για αυτό και συμφωνούμε μαζί τους πως ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο. Κι επειδή θέλει ο Νικόλας Παπαδόπουλος να μας κυβερνήσει, συνεχίζει να κινδυνολογεί και να τρομοκρατεί το λαό για τη λύση του Κυπριακού, την οποία και είδε και ξέρει πως θα είναι προδοτική και ετεροβαρής για την ε/κ πλευρά.

Η λύση θα είναι «επαίσχυντη» και θα την φέρουν οι επαίσχυντοι… Και συνεχίζει να μιλά για ταύτιση του ΑΚΕΛ με τον Νίκο Αναστασιάδη στο Κυπριακό, χωρίς να ντρέπεται. Γιατί δεν θέλει να θυμάται πως αυτά που λέει σήμερα το ΑΚΕΛ τα έλεγε και χτες.

Τα έλεγε και όταν στήριζε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Τάσσο Παπαδόπουλο και ο Νικόλας χειροκροτούσε. Και επευφημούσε το ΑΚΕΛ. Μιλά ο Νικόλας Παπαδόπουλος για «τεχνητές αντιπαραθέσεις» ΑΚΕΛ και Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό, που στόχο έχουν, λέει, να αποπροσανατολίσουν από την ουσία.

Πες μας εσύ, κ. Παπαδόπουλε, τι προτείνεις στο Κυπριακό; Μνήμα του Αγίου Νεοφύτου την έκανες τη λύση, κ. Παπαδόπουλε, για να χωρεί όλους όσους τη στήριξη ζητάς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.