Οντότητες της επαρχίας Αμμοχώστου ζητούν προώθηση στην Ολομέλεια της Βουλής Ν/σ για λειτουργία Επαρχιακού Συμβουλίου Αμμοχώστου

Εκκληση προς την Πρόεδρο της Βουλής να προωθήσει στην Ολομέλεια του Σώματος το τροποποιητικό νομοσχέδιο για τον περί Επαρχιακών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νόμο, με στόχο τη λειτουργία του Επαρχιακού Συμβουλίου Αμμοχώστου, απευθύνουν οι Δήμαρχοι Δερύνειας και Παραλιμνίου Αντρος Καραγιάννης και Θεόδωρος Πυρίλλης και οι Πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων Φρενάρους και Αγίου Γεωργίου Αχερίτου Μιχάλης Χατζηγιώρκας και Μιχάλης Καούνας.

Kοινή γραπτή ανακοίνωση των τεσσάρων οντοτήτων αναφέρεται σε «επιστολή που απέστειλαν στις 21 Νοεμβρίου στην Πρόεδρο της Βουλής η απάντηση της οποίας εκκρεμεί. Οι τέσσερις οντότητες εκφράζουν τη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό τους καθώς η Πρόεδρος της Βουλής και οι αρχηγοί των κομμάτων αποφάσισαν να αφήσουν σε απραξία το Επαρχιακό Συμβούλιο Αμμοχώστου, γεγονός το οποίο θεωρούν ότι καθηλώνει περαιτέρω την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου».

Παράλληλα «εκφράζουν την ελπίδα ότι η Βουλή θα συμπεριφερθεί υπεύθυνα απέναντι στο μέλλον της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου και ότι δε θα χρειαστούν περαιτέρω μέτρα και ενέργειες».

Προστίθεται ότι «στην επιστολή αναφέρεται ότι ο Υπουργός Εσωτερικών κατάθεσε τον περασμένο Ιούλιο τροποποιητικό νομοσχέδιο για τον περί Επαρχιακών Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νόμο, ώστε να μπορέσει να συγκληθεί και να λειτουργήσει το προσωρινό Συντονιστικό Συμβούλιο του Οργανισμού Αμμοχώστου».

Παρ’όλο που, σημειώνεται στην επιστολή «άρχισε η συζήτηση του θέματος στη συνεδρία της Επιτροπής Εσωτερικών στις 10 Νοεμβρίου, εντούτοις δεν διαπιστώθηκε να συνεχίζεται η συζήτηση του θέματος και προώθηση του στην Ολομέλεια της Βουλής, για ψήφιση πριν την αναστολή των εργασιών της μέχρι τον επόμενο Μάρτιο».

Οι Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες σημειώνουν πως «οι άλλες επαρχίες ετοιμάζονται πυρετωδώς για το στήσιμο των νέων Επαρχιακών Οργανισμών, ώστε να μπορέσει να εφαρμοσθεί η μεταρρύθμιση, ενώ στη δική μας ακρωτηριασμένη επαρχία τιμωρούμαστε επειδή η Μητρόπολη μας είναι κατεχόμενη και κάποιοι την κηδεμονεύουν, δημιουργώντας της προβλήματα».

Απευθυνόμενοι προς την Πρόεδρο της Βουλής αναφέρουν ακόμα ότι «ο Υπουργός Εσωτερικών έστειλε έγκαιρα όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την τροποποίηση του Νόμου και πως η Βουλή έχει υποχρέωση να τοποθετηθεί, είτε θετικά είτε αρνητικά πριν το κλείσιμο της για τις Προεδρικές Εκλογές. Η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να εφαρμοστεί και στην Αμμόχωστο», σημειώνεται στην επιστολή στην οποία τονίζεται πως «αναμένουν τις άμεσες ενέργειες της Προέδρου της Βουλής ώστε να προωθηθεί το θέμα στην Ολομέλεια».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy