ΟΠΕΚ: Θεατρική παράσταση με τα πρακτικά του Κραν Μοντανά – Έλεγχος συνειδήσεων από Κυβέρνηση

Η θεατρική παράσταση με τα πρακτικά του Κραν Μοντανά είναι προάγγελος του «δημοκρατικού ολοκληρωτισμού», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ομίλου Προβληματισμού και Εκσυγχρονισμού της Κοινωνίας (ΟΠΕΚ).

«Το ΔΣ του ΟΠΕΚ εκφράζει την ανησυχία του, γιατί οι προβλέψεις του για επιδείνωση της προσπάθειας ελέγχου των συνειδήσεων από την κυβέρνηση επιβεβαιώνονται», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με δημόσιες δηλώσεις του, προανήγγειλε ότι τα δημοσιεύματα συγκεκριμένης εφημερίδας με «αποκαλύψεις» πρακτικών του Κραν Μοντανά θα συνεχιστούν! Αυτός ο εκτός κειμένου αυτοσχεδιασμός, κατά τη διάρκεια μιας μέτριας παράστασης, ήταν αποκαλυπτικός. Από τη χρονική στιγμή της δημοσίευσης, την επιλεκτικότητα στο ποια ακριβώς πρακτικά δημοσιεύονται, και από τις δηλώσεις του Προέδρου, προκύπτουν τα εξής:

1. Τα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν δεν περιέχουν τίποτε απολύτως που να μην ήταν ήδηγνωστό στις λεπτομέρειές του, εδώ και τέσσερα χρόνια.

2. Τα όσα δημοσιεύονται διοχετεύτηκαν σκόπιμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ώστε μέσα από αυθαίρετες ερμηνείες τους να χρησιμοποιηθούν επικοινωνιακά από την κυβέρνηση.

  1. Η χρονική στιγμή έχει σχέση με την προσπάθεια αποπροσανατολισμού από μεγάλα προβλήματα, που πλήττουν την εικόνα της κυβέρνησης και του Προέδρου προσωπικά (διαφθορά, στασιμότητα στο Κυπριακό, κυβερνητική εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού).
  2. Ωστόσο, δεν μπορεί να είναι άσχετη με την επικείμενη έκδοση και κυκλοφορία βιβλίου πρώην συνεργάτη του Προέδρου, στο οποίο έχει ήδη προαναγγελθεί ότι υπάρχουν τεκμήρια για τις ευθύνες του για το ναυάγιο, καθώς και για τα όσα προηγήθηκαν και για τα όσα ακολούθησαν.
  3. Η ουσία των όσων έχουν γίνει έγκειται κυρίως σε όσα δεν δημοσιεύονται: Στο περιεχόμενο της συνάντησης Αναστασιάδη – Τσαβούσογλου (σε σχέση με τα «δύο κράτη» και τις επικείμενες τότε Προεδρικές του 2018), και στα όσα ο ΓΓ του ΟΗΕ μετέφερε στον κ. Αναστασιάδη ως προθέσεις της Άγκυρας. Αλλά και στην όχι τυχαία διαλυτική ένταση που προκλήθηκε από την ελληνοκυπριακή ηγεσία, στο τελικό δείπνο.
  4. Το γεγονός ότι τα δημοσιευμένα έγγραφα τεκμηριώνουν μέρος των όσων ήταν γνωστό ότι έγιναν, θεμελιώνει το δικαίωμα στη βεβαιότητα ότι και τα όσα αποφεύγεται να δημοσιευτούν – αλλά είναι σε όλους γνωστά – είναι το ίδιο ακριβή. Ας δημοσιευτούν όλα!

Με τις δηλώσεις-καταγγελίες του Προέδρου και του κυβερνητικού εκπροσώπου εναντίον εκείνων των δημοσιογράφων που «κατηγορούν» τον Πρόεδρο («υιοθετώντας το τουρκικό αφήγημα»!), είναι καθαρό ότι έχουμε ήδη μπει σε μιαν περίοδο όπου το Καθεστώς δεν αρκείται στον έλεγχο μόνο της πλειονότητας των ΜΜΕ. Αλλά επιδιώκει την εξαφάνιση κάθε διαφορετικής φωνής.

Το ΔΣ του ΟΠΕΚ καλεί τους πολίτες να προτάξουν τον ορθολογισμό και την κρίση τους, προκειμένου να αποτύχει η προσπάθεια του Καθεστώτος να περάσουμε στον «δημοκρατικό ολοκληρωτισμό».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.