Παράθυρα/ Ορίζοντας

Open Calls για δημιουργικές συνεργασίες

Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη ’23

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε νέους καλλιτέχνες, επιστημονικές ομάδες, σε φορείς και εκπαιδευτές για δημιουργικές συνεργασίες, ώστε να υποβάλουν τις προτάσεις τους, που αναδεικνύουν την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Κύπρου με στόχο τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Τεχνών Φανερωμένη ‘23 και στη σειρά Στιγμές στο Μουσείο ‘23.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου: «Η μεγάλη επιτυχία του θεσμού συνεχίζεται, με συνεργάτες τις πρεσβείες ξένων χωρών στην Κύπρο, όπως και ντόπιους και ξένους καλλιτέχνες, μελετώντας τρόπους προσέγγισης της ιστορίας και της παράδοσης και συνενώνοντας πολλές τέχνες σε μια γιορτή, που θα διαρκέσει τέσσερις μήνες στο κέντρο της πόλης.

Η θεματολογία των προτάσεων του εστιάζει σε μια σύγχρονη προσέγγιση και επαναπροσδιορισμό της Κυπριακής παράδοσης ως του ζωντανού και διαρκώς εξελισσόμενου δημιουργικού πλούτου της χώρας μας.  Λόγω του πολυδιάστατου χαρακτήρα του Φεστιβάλ οι προτεινόμενες παραστάσεις μπορούν να αφορούν όλα τα είδη τέχνης όπως θέατρο, μουσική, χορό, περφόρμανς, βίντεο,  κ.ά.

Η θεματολογία των προτάσεων της σειράς Στιγμές στο Μουσείο‘23 εστιάζει σε μια σύγχρονη προσέγγιση και επαναπροσδιορισμό της Κυπριακής παράδοσης ως του ζωντανού και διαρκώς εξελισσόμενου δημιουργικού πλούτου της χώρας μας. Οι προτεινόμενες παραστάσεις μπορούν να αφορούν σε θέατρο, μουσική, χορό, εικαστικές παραστάσεις, κ.ά.

Στόχος των εκδηλώσεων αυτών, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στα δύο Μουσεία του Ιδρύματος, είναι να δώσουν την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει την κουλτούρα της Κύπρου μέσα από μια άλλη οπτική γωνία, αποκτώντας νέες εμπειρίες μέσω της επαφής με εκθέματα των συλλογών των Μουσείων.

Μουσικές, θεατρικές ή άλλες παραστάσεις, βραδιές ποίησης, δράσεις για παιδιά και άλλα πολλά,  θα πραγματοποιούνται στα Μουσεία δημιουργώντας τις βάσεις για ένα ιδιαίτερο ταξίδι γνώσης και διάδρασης.

Φεστιβάλ Τεχνών #Φανερωμένη ‘23

Image1

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.