ΟΠΟΚ για Τοπ. Σχέδιο Ακάμα: Η έκθεση που εκδόθηκε είναι μια προσπάθεια βελτίωσης ενός κακού σχεδίου

Η χερσόνησος του Ακάμα πρέπει και θα προστατευθεί ξεκαθάρισε μιλώντας στον Άστρα ο Επιστημονικός Λειτουργός της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, Κλείτος Παπαστυλιανού.

Σχολιάζοντας στην εκπομπή «Επικαιρότητα Αλλιώς» τη σημερινή έκθεση της περιβαλλοντικής Αρχής για το τοπικό σχέδιο Ακάμα, ανέφερε ότι εντοπίζονται δύο πρόνοιες του αναθεωρημένου σχεδίου που αδιαμφισβήτητα θα επιφέρουν σοβαρές επιπτώσεις στην περιοχή.

Πρόκειται όπως είπε για τη μισή έκταση της λατομικής ζώνης Ανδρολύκου και τη μισή έκταση της τουριστικής ζώνης Ίνειας όπως έχουν εγκριθεί.

Η έκθεση που εκδόθηκε σήμερα είπε, είναι μια προσπάθεια βελτίωσης ενός κακού σχεδίου, που κινείται πως μια θετική κατεύθυνση αναγνωρίζοντας το τί έλεγαν εδώ και πολλούς μήνες για μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο δίκτυο natura 2000.

Επεσήμανε ότι την ερχόμενη Παρασκευή, οι οργανώσεις θα κληθούν να δώσουν τις τελικές τους θέσεις σε επίπεδο στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης για τις ευρύτερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Στην πορεία είπε θα δουν την τελική γνωμάτευση της Αρχής στην οποία θα ενσωματωθεί η έκθεση που εκδόθηκε σήμερα για τις περιοχές natura 2000 και θα αναλόγως θα προχωρήσουν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy