ΟΠΟΚ: Κερδοσκοπία γης στην περιοχή – «Δεν θα γίνει Αγία Νάπα ο Ακάμας», λέει ο Κ. Καδής

akamas

Για κερδοσκοπία γης στην περιοχή του Ακάμα έκανε λόγο ο επιστημονικός λειτουργός της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κλείτος Παπαστυλιανού.

Μιλώντας στη εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Επικαιρότητα Αλλιώς» επισήμανε ότι το 80% των πολεοδομικών υφιστάμενων ζωνών ανάπτυξης είναι ανεκμετάλλευτο, αλλά όπως είπε, οι αρμόδιοι ζητούν να αναπτυχθεί η διπλάσια περιοχή. Αναφέρθηκε επίσης στα συμπεράσματα μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έγινε για λογαριασμό του Τμήματος Πολεοδομίας που καταδεικνύουν ότι οι πρόνοιες του τοπικού σχεδίου θα επιφέρουν άμεσες, έμμεσες, συσσωρευτικές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις.

Σημείωσε ότι οι περιβαλλοντικές οργανώσεις διαφωνούν με το προτεινόμενο τοπικό σχέδιο.

Δεν ανοίγει «πόρτα» για να γίνει Αγία Νάπα ο Ακάμα ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Επικαιρότητα Αλλιώς» ο Κώστας Καδής είπε ότι σε ολόκληρη την περιοχή NATURA 2000 υπάρχει μηδενική ανάπτυξη, λέγοντας ότι ο Ακάμας μένει άθικτος. Σημείωσε ακόμα ότι δεν πρέπει να αφήνονται αιχμές ότι «τα παίρνουν» και ότι θυσιάζεται ο Ακάμας στο βωμό των συμφερόντων. Όπως είπε ότι πρέπει να αφεθούν οι υπηρεσίες να κάνουν τη δουλειά τους και να μην τους πετάνε πέτρες. Ανέφερε ακόμα ότι η οποιαδήποτε διαφοροποίηση στο τοπικό σχέδιο Ακάμα πρέπει να τεκμηριωθεί.

Επίσης, ο κ. Καδής είπε ότι με τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο τέλος της ημέρας, δε θα υπάρχουν συσσωρευμένες επιπτώσεις για την προστασία του Ακάμα. Σημείωσε ότι με τον προτεινόμενο σχεδιασμό ο Ακάμας θα προστατευτεί και θα έχει καλύτερη εικόνα από τη σημερινή καθώς θα είναι πιο ελεγχόμενη η κατάσταση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.