Οπως τους έμπασαν να τους… σουτάρουν!

Η εμπλοκή ανθρώπων του υποκόσμου στο χώρο του ποδοσφαίρου ήταν για καιρό… κοινό μυστικό και «επισημοποιήθηκε» περί τα τέλη του 2016, με την τακτή αποστολή φακέλων από την UEFA για αγώνες που θεωρούνταν ύποπτοι για χειραγώγηση του αποτελέσματος, βάσει της έντονης στοιχηματικής δραστηριότητας που υπήρξε σε αυτούς.


Αυτό έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, στην άτυπη Συνέλευση των προέδρων των σωματείων με σκοπό να ληφθούν μέτρα για πάταξη του φαινομένου. «Το οργανωμένο έγκλημα στο ποδόσφαιρο είναι μέσα στα πόδια μας», είπε χαρακτηριστικά ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, απευθυνόμενους στους προέδρους των σωματείων.

Κάπως έτσι από το γνωστό «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι», περάσαμε στο στάδιο της αντίληψης της πραγματικότητας. Τότε ήταν που αποφασίστηκε η λήψη μέτρων, με βαριές ποινές για τις περιπτώσεις που οι φάκελοι επέρριπταν ευθύνη σε κάποιο σωματείο και χθες είχαμε την εφαρμογή των σχετικών προνοιών που προστέθηκαν στους Πειθαρχικούς Κανονισμούς της Ομοσπονδίας.

Τα σωματεία Καρμιώτισσα και ΑΕΖ Ζακακίου τιμωρήθηκαν με 50.000 ευρώ πρόστιμο έκαστο για φακέλους που ήρθαν σχετικά με τους αγώνες τους με την ΑΕΚ (Κύπελλο) και το ΑΠΟΕΛ αντίστοιχα. Η ουσία είναι ότι το πρόβλημα παραμένει και τα σπασμένα για τη δράση κάποιων επιτήδειων τα πληρώνουν τα σωματεία. Γι’ αυτό και πρέπει να βρουν τρόπους για να τους αποπέμψουν από το ποδόσφαιρο, προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα. Πώς; Οπως τους έμπασαν να τους… σουτάρουν!


Και να μην μας πουν ότι δεν ξέρουν…

Γιώργος Χατζηαντώνης

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.