Ώρα για ουσιαστικές και επίσημες επαφές για την προοδευτική αλλαγή

Του Νεόφυτου Νεοφύτου


Μόνο με συσπείρωση και ενότητα και με συνεργασίες τόσο με πολιτικά κόμματα, όσο και με την κοινωνία των πολιτών θα δημιουργηθούν οι προοπτικές για την προοδευτική αλλαγή.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Αυτόν το δρόμο επέλεξε να βαδίσει το ΑΚΕΛ, από το οποίο οι πολίτες έχουν μεγάλες προσδοκίες να ηγηθεί της όλης προσπάθειας για να επέλθει η αλλαγή από τη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ.

Να απαλλαγούμε από τις πολιτικές ΔΗΣΥ, για τις οποίες καταβάλλεται προσπάθεια να συνεχίσουν είτε με την κομματική υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, είτε με την «ανεξάρτητη» υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια σιωπής και «υποταγής» θυμήθηκε να μας πει ότι έχει διαφορετικές προσεγγίσεις από τον κ. Αβέρωφ σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και τα εσωτερικά θέματα!

Ποιες είναι αυτές οι διαφορές; Ας μας εξηγήσει ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος επανέλαβε και στην τελευταία συνέντευξή του στην εφ. «Καθημερινή» ότι συνεχίζει να είναι μέλος του κυβερνώντος κόμματος ΔΗΣΥ, ποιες είναι οι διαφορές του με τον πρόεδρο του κόμματός του, κ. Αβέρωφ.


Μέχρι σήμερα δεν τον ακούσαμε να διαχωρίζει τη θέση του είτε στο Κυπριακό, είτε στην οικονομία, είτε για τα ρουσφέτια, τη διαφθορά και τις πολιτογραφήσεις.

Όπως έχουμε πει ξανά, οι δύο συναγερμικές υποψηφιότητες είναι καθαρά υπόθεση του ΔΗΣΥ. Δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε ότι θα έχουμε και άλλες αποχωρήσεις από το Υπουργικό, οπότε καλά «μαχαιρώματα»…

Ούτε ο κ. Αβέρωφ, ούτε ο κ. Χριστοδουλίδης, οι οποίοι είναι μέρος αυτού που θέλουμε να αλλάξουμε, μπορούν να φέρουν την αλλαγή που ζητούν οι πολίτες. Μόνο τα κόμματα της αντιπολίτευσης μπορούν να φέρουν την προοδευτική αλλαγή.

Σήμερα διεξάγονται τα συνέδρια του ΔΗΚΟ και των Οικολόγων, οι οποίοι θα πάρουν και τις δικές τους αποφάσεις για τις προεδρικές εκλογές. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει ξεκαθαρίσει το πλαίσιο για το πώς θα κινηθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές. Αναμένονται οι πρώτες επίσημες επαφές.


Ήρθε η ώρα για όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εκτός βέβαια του ΕΛΑΜ, να αποδείξουν εάν είναι έτοιμα να αφουγκραστούν τις έγνοιες και τις αγωνίες του λαού μας για την προοδευτική αλλαγή. Μετά από δέκα δίσεκτα χρόνια διακυβέρνησης ΔΗΣΥ, υπάρχουν τεράστιες προοπτικές για να επιτευχθεί η προοδευτική αλλαγή.

Φτάνει να αφεθούν στην άκρη οι προσωπικές ή μικροκομματικές σκοπιμότητες και να θέσουν όλοι πάνω από όλα τη σωτηρία της πατρίδας μας.

Φτάνει πια με τους Αναστασιάδη, Αβέρωφ, Χριστοδουλίδη και τη «συμμορία» στο Προεδρικό και στην Πινδάρου…

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.