Ώρα για την Αλλαγή!

Του Γιώργου Τ. Γεωργίου*

Η πιο µακρά προεκλογική εκστρατεία φαίνεται ότι θα είναι οι προεδρικές εκλογές του 2023. […] Ο ∆ΗΣΥ και ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου έχουν αποκλειστική ευθύνη, γιατί επέλεξαν να ανοίξουν τόσο νωρίς το χορό των προεδρικών εκλογών, προκειµένου να λύσουν τις εσωκοµµατικές διαφορές τους µε την υποψηφιότητα του οµοϊδεάτη τους Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η οικογένεια του Συναγερµού περνά µια βαθιά κρίση εδώ και καιρό και οι λόγοι και αιτίες δεν εστιάζονται σε πολιτικές διαφορές, ούτε στη διαφορά προσεγγίσεων για διάφορους τοµείς της ζωής, γιατί ακριβώς ποτέ στα σχεδόν 10 χρόνια διακυβέρνησής τους δεν διαφώνησαν µεταξύ τους, ούτε και διαφοροποιήθηκαν από τις κυβερνητικές πολιτικές.

Το ξεπούληµα του Συνεργατισµού είναι ίσως ένα από τα µεγαλύτερα οικονοµικά εγκλήµατα και αυτό επιβεβαιώνεται από σειρά εκθέσεων ερευνητικών επιτροπών, µάλιστα µε ποινικές ευθύνες για ηγετικά στελέχη του Συναγερµού. Το ξεπούληµα του λιµανιού της Λεµεσού και της Επιτροπής Σιτηρών αποτελούν επίσης οικονοµικά εγκλήµατα που τις επιπτώσεις τις πληρώνει µε τεράστιο κόστος ο λαός µας. Και οι δύο ένθερµοι υποστηρικτές τους, ο ένας ως µέλος του Υπουργικού Συµβουλίου και ο άλλος ως ο αρχιτέκτονας εντός και εκτός της Βουλής.

Μπορούµε να µιλούµε για µέρες για σειρά πολιτικών αποφάσεων που λήφθηκαν σε βάρος του λαού µας και της πατρίδας µας χωρίς κανένας εκ των δύο να διαφωνήσουν ή να καταθέσουν κάτι διαφορετικό! Στον ουσιαστικό χρόνο σίγησαν, δεν µίλησαν, υπήρξαν µέρος της «Συµµορίας», κατά τον Μακάριο ∆ρουσιώτη.

Για τον προεδρικό θώκο θα µετέλθουν και οι δύο υποψήφιοι κάθε δολιοφθοράς, δολοπλοκίας, fake news, επικοινωνιακών αµερικανιών, προκειµένου να ανεβάσουν τις µετοχές τους!

Την περασµένη βδοµάδα ο ∆ηµοκρατικός Συναγερµός διοργάνωσε ιδεολογικο–πολιτικό συνέδριο µε κύριο στόχο να ενισχυθεί η υποψηφιότητα του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Ειπώθηκαν πολλά στο συνέδριο, που κάθε άλλο παρά ιδεολογικο–πολιτικό ήταν.

Για παρτάκιες, για τον CIPA και την Πρεσβεία της Κύπρου στην Κίνα που υποτάχθηκε στα συµφέροντα, για τα «χρυσά» διαβατήρια, για συναντήσεις µε τον κ. Βγενόπουλο. Εύλογα ο καθένας θα πει, τόσο καιρό που ήσασταν; Γιατί δεν µιλήσατε;

Πέραν αυτού, ο ∆ηµοκρατικός Συναγερµός επιχειρεί µια προεκλογική εκστρατεία µε έντονο πολωτικό αλλά και διχαστικό κλίµα, την ίδια ώρα που ο λαός µας ζει και βιώνει την ακρίβεια και τον πληθωρισµό, καθώς και τις κρίσεις που επέφεραν στη δεκάχρονη διακυβέρνησή τους. Είναι ξεκάθαρο ότι βρίσκονται υπό το κράτος πανικού!

Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη αποτελεί την ήρεµη δύναµη. Καθαρός, έντιµος και αξιόπιστος µπορεί να εµπνεύσει τον λαό µας. Φέρνει µαζί του ήθος – κουλτούρα, αγωγή, είναι µακράν του κατεστηµένου και της διαπλοκής! Το όραµά του για την Κύπρο τού Αύριο µπορεί να αποτελέσει τη βάση για µια κοινωνική συµµαχία, µε το κράτος πρόνοιας να κατέχει προτεραιότητα.

Τώρα είναι η ώρα για µια ηχηρή απάντηση από τον λαό, για να ανοίξει ο δρόµος για την αλλαγή, για µια δηµοκρατική, προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα µας, µε τον λαό και τις ανάγκες του στο προσκήνιο!

* Μέλος Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy