Όραμα και στόχος του ΑΚΕΛ η καθολική πρόσβαση στο χώρο του σχολείου

Όραμα και στόχος του ΑΚΕΛ είναι να υπάρχει μια καθολική πρόσβαση στο χώρο του σχολείου «όπου τα παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης θα μπορούν να δείξουν και να αναδείξουν τις ιδιαίτερες και ειδικές ικανότητές τους», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, σε χθεσινή του περιοδεία σε ειδικά σχολεία. Πρόσθεσε ότι το θέμα της μεταρρύθμισης της ειδικής εκπαίδευσης είναι πολύ σημαντικό, υπογραμμίζοντας δε πως για τη μεταρρύθμιση το ΑΚΕΛ «εδώ και καιρό έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς μπορούν τα ζητήματα να βρουν την πορεία της συνολικής επίλυσης και της αναβάθμισης της ειδικής εκπαίδευσης στα πλαίσια της ενιαίας εκπαίδευσης».


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΟ κ. Στεφάνου σημείωσε πως τα ειδικά σχολεία είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτού του συστήματος που είναι η ειδική εκπαίδευση, πολύ δε περισσότερο, πρόσθεσε, «που η ειδική εκπαίδευση είναι ο φτωχός συγγενής της εκπαίδευσης, τουλάχιστον έτσι την έχει καταντήσει η πολιτική της παρούσας κυβέρνησης».

Είναι πολύ χαρακτηριστικό, συμπλήρωσε, «ότι πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ειδική εκπαίδευση δεν έχουν αντιμετωπιστεί, όπως για παράδειγμα το θέμα με τους σχολικούς βοηθούς που εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται θετικά και υποχρεώθηκε η Βουλή να δει αυτεπάγγελτα το θέμα και αυτό οδήγησε την κυβέρνηση να δημιουργήσει μια επιτροπή για να εξετάσει τα ζητήματα, τα οποία ζητήματα έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν επιλυθεί».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.