Όραμα του η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων με το Ισραήλ, δηλώνει ο Α. Νεοφύτου

Όραμά μου είναι η περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων με το Ισραήλ, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου από το Ισραήλ.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που είχε στο Ισραήλ κατά την μονοήμερη επίσκεψή του στη γειτονική χώρα, ο υποψήφιος Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι ενισχύθηκε η πεποίθησή του ότι «οι μικρές χώρες και ειδικότερα η Κύπρος, όσο καμία άλλη, χρειάζονται ισχυρούς φίλους και το Ισραήλ είναι μια χώρα δυνατή και ένας ισχυρός φίλος της Κύπρου». «Το όραμά μου είναι η περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων με το Ισραήλ», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, κατά τις αλλεπάλληλες πρωινές συναντήσεις του με την ισραηλινή Υπουργό Ενέργειας, Καρίν Ελχαράρ, τον προκάτοχό της, Γιουβάλ Στάινιτς, και τον Γιόσι Άμπου, γενικό διευθυντή της ισραηλινής εταιρείας υδρογονανθράκων Delek , ο κ. Νεοφύτου διεπίστωσε ότι υπάρχει «εξαιρετικά γόνιμο έδαφος για την κοινή ενεργειακή ανάπτυξη Κύπρου και Ισραήλ».

Σχετικά με τις κατ’ιδίαν ξεχωριστές συναντήσεις του με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Ιτσχάκ Χέρτσογκ, και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην Πρωθυπουργό , Βενιαμίν Νετανιάχου, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι «αναδείχθηκαν νέες σημαντικές προοπτικές συνεργασίας στους τομείς της άμυνας και ασφάλειας, της τεχνολογίας, του εμπορίου, της γεωργίας, της εκπαίδευσης και της υγείας».

Ο κ. Νεοφύτου αποτίμησε ως «εξαιρετικά σημαντική» τη συνάντηση που πραγματοποίησε με την ισραηλινή Υπουργό Εσωτερικών, Αγιέλετ Σιακέντ, με επίκεντρο την ανεύρεση κοινών τρόπων αντιμετώπισης του ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης και της πολιτικής και κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο Ισραήλ, ο κ. Νεοφύτου συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ με τον οποίον συζήτησε τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας, την παρουσία της Ορθοδοξίας στους Αγίους Τόπους ως επίσης και ζητήματα που άπτονται της παρουσίας της τοπικής κυπριακής μοναστικής κοινότητας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy