Οργανωμένοι Γονείς Μέσης: Πρέπει να τελειώνουμε με κάποια από τα υψηλόβαθμα στελέχη στο Υπουργείο Παιδείας

Πρέπει να τελειώνουμε με κάποια από τα υψηλόβαθμα στελέχη στο Υπουργείο Παιδείας, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των οργανωμένων γονιών μέσης εκπαίδευσης, σχολιάζοντας το θέμα των εξετάσεων τετραμήνων.

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Λοΐζος Κωνσταντίνου επισήμανε ότι κάποιοι παρεκτρέπονται και παραβιάζουν τη νομοθεσία. Σημείωσε πως τους έχουν κατονομάσει, λέγοντας πως είτε θα κάνουν τη δουλειά τους ή θα πρέπει να αλλάξουν θέση. Επίσης είπε πως είναι οι ίδιοι που χειρίστηκαν την επιστολή που εστάλη στη Γενική Εισαγγελία, λέγοντας πως αυτό ήταν που περιόρισε την Υπουργό Παιδείας στο να πάρει απόφαση για το πρώτο τετράμηνο. Ο κ. Κωνσταντίνου υπενθύμισε πως στις 14 Μαρτίου έγινε η συνάντηση με την Υπουργό, στην παρουσία των υψηλόβαθμων στελεχών, οι οποίοι όπως ανέφερε κατά τη συνάντηση δεν είπαν λέξη, ενώ την επομένη τους απέστειλαν επιστολή στην οποία αναφερόταν πως θέση του Υπουργείου είναι ότι τα γραπτά του πρώτου τετραμήνου ήταν άψογα. Σημείωσε πως δε θα επιτρέψουν να βασανίζονται τα παιδιά, επειδή κάποιοι θέλουν να παρουσιάζονται ως αλάνθαστοι.

Παράλληλα χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι στα περισσότερα σχολεία, δόθηκαν τα γραπτά στους μαθητές μετά την ημερομηνία που μπορούσαν να κάνουν ένσταση για επαναξιολόγηση του γραπτού. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μπορούσαν να κάνουν λάθος το έκαναν.

Επίσης είπε ότι το Υπουργείο για πρώτη φορά αναγνωρίζει ότι έγιναν σοβαρότατα λάθη την περίοδο των εξετάσεων τετραμήνων. Όπως είπε, δυστυχώς για το πρώτο τετράμηνο δεν μπορεί να γίνει κάτι, ενώ σημείωσε ότι είναι υποβοηθητικά τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η Υπουργός για το δεύτερο τετράμηνο. Ανέφερε πως είναι ένα μέτρο το οποίο δεν αποκαθιστά την αδικία του πρώτου τετραμήνου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy