Οργανωμένοι γονείς: Να καταργηθούν οι 20λεπτες εξετάσεις
    Προβλήματα στην εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο διαπιστώνουν οι οργανωμένοι γονείς και ψάχνουν τρόπους να βελτιώσουν τη διαδικασία. Μιλώντας στην Πρωινής Έκδοση του Άστρα ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Κυριάκος Νικηφόρου ανέφερε ότι ο θεσμός είναι σωστός αλλά χρειάζεται να γίνουν κάποιες αλλαγές. Πρόσθεσε ότι στις εισηγήσεις που έκαναν κατά τη συνάντηση τους χθες στον Υπουργό Παιδείας, ζητούν μεταξύ άλλων να καταργηθούν οι 20λεπτες εξετάσεις διότι δεν λειτούργησαν όπως σχεδιάστηκαν.

    Επίσης, πρόσθεσε, τα διαγωνίσματα μέσα στον Δεκέμβριο προκαλούν προβλήματα και μάλλον θα πρέπει να μεταφερθούν στον Ιανουάριο. Προβλήματα εντόπισε και ο ίδιος ο υπουργός, είπε ο κ. Νικηφόρου και γι’ αυτό θα συγκαλέσει σύντομα σύσκεψη για να συζητηθεί το θέμα. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Παιδείας Σπύρος Αντωνέλος επιβεβαίωσε ότι ο Κώστας Χαμπιαούρης θα προβεί σε κάποιες εισηγήσεις προς τους εμπλεκόμενους με σκοπό να βελτιωθεί ο θεσμός.

    Σχολιάζοντας τη σημερινή αποχή των μαθητών από τα μαθήματα τους ο κ. Αντωνέλος είπε ότι ο υπουργός δεν ασκεί δική του πολιτική αλλά εφαρμόζει αυτό που λέει η νομοθεσία. Σε ότι αφορά τις επιπτώσεις εναντίον των μαθητών που θα απέχουν, είπε ότι αυτές καθορίζονται από τους κανονισμούς.